mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fizetőfalat húz fel a Los Angeles Times
2012-02-29 23:21 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Újabb világszerte ismert, patinás napilap fog pénzt kérni internetes tartalmainak megtekintéséért a nyomtatott üzletág veszteségeinek ellensúlyozására.

Március 5-től kezdve 99 centet, vagyis nagyjából 215 forintnak megfelelő összeget kell fizetni egy négy hetes hozzáférésért. Az előfizetni nem kívánók 15 cikket 30 Napon keresztül ingyen olvashatnak. A nyomtatott lap előfizetőinek továbbra sem kell fizetniük a netes tartalmakért - írja az újság webes kiadása.

A fizetős internetes írott tartalmak egyik iskolapéldája a New York Times, amely a tavalyi harmadik negyedévben több mint 40 ezerrel, 324 ezerre tudta gyarapítani előfizetőinek számát. A szeptemberrel végződött üzleti negyedévben 15,7 millió dollárnyi nyereséget gyűjtött a kiadó, míg a tavalyi azonos időszakban 4,3 milliós veszteséget szenvedett el. Mindez azért is jó teljesítmény, mert a bevétel közben 3,1 százalékkal csökkent (537,2 millióra) a cégnél, amely a zászlóshajónak számító New York Times mellett az International Herald Tribune-t, a Boston Globe-ot és az About.com-ot is gondozza.

Részben már fizetőssé tette internetes tartalmait egyébként például a Times és a Sunday Times, az International Herald Tribune valamint a Financial Times is, a fizetőfal bevezetését tervezi a BBC, a Neue Zürcher Zeitung és több szomszédos ország lapjai is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!