mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az Európai Parlament támogatja a dohányreklámok teljes tilalmát
2002-11-26 01:49 [BBC Online Business News]

Az EP tagjai nemrégiben 311:202 arányban megszavazták a cigarettareklámok minden formájának tilalmát az Európai Unióban.

A szavazás végeredménye győzelmet jelent a dohányzás ellenes lobby számára. Két évvel ezelőtt egy hasonló szavazást már elutasított az Európai Bíróság, amely szerint a tiltás kívül állt az EU jogkörén. Azóta azonban új törvénytervezet került kidolgozásra, és a mostani szavazás nyomán tilossá válik a dohányreklám az újságokban és magazinokban az EU területén, illetve azokban is, amelyek az EU-n kívül jelennek meg, de kiadják azokat az európai piacon is. A döntés érinti az internetes reklámozást és a dohánygyárak szponzorációs tevékenységét is az olyan határokon átnyúló eseményeken, mint az Forma 1 vagy a motorversenyek. A jogi folyamat azonban még nem ért teljesen a végére. A parlament legutóbbi döntését még jóvá kell hagyniuk az EU egészségügyi minisztereinek, mielőtt az visszakerül az EP elé. A miniszterek feltehetőleg erős lobby nyomásnak lesznek kitéve. Valószínűleg nem csupán a dohánygyárak fognak tiltakozni, erős ellenállás tapasztalható az EU tagállamok egy részénél is. Németország és Ausztria elkeseredetten harcolnak a dohányárukra kivetett adókból származó bevételek megszűnése ellen.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!