mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ingyenes tárhelyszolgáltatás a Google-tól
2012-04-26 09:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bárki 5 gigabájtnyi tárhelyhez juthat a felhőben, ha igénybe veszi a Google Drive (meghajtó) szolgáltatását. Ezt bővíteni is lehet, de csak pénzért, viszont az extra szolgáltatások ingyenesek.

A Drive-on mindenféle fájl tárolható, létrehozható, szerkeszthető, akár másokkal közösen is a megosztási funkció használatával. A Google Dokumentumok (Docs) beépülnek az új szolgáltatásba, így akár több helyről, párhuzamosan is lehet rajtuk dolgozni. Minden fájlhoz megjegyzéseket lehet fűzni, mások kommentjeire reagálni lehet.

A Drive telepíthető Mac-re és PC-re is, az androidos készülékeken pedig már elérhető a használathoz szükséges alkalmazás. A Google - rendhagyó módon - az Apple-termékek tulajdonosainak is kedvében járna, így már készül az iOS-en futó app is.

A használatot nagyban megkönnyítheti a keresési funkció, melynek keretében kulcsszavak, fájltípus és más kritériumok alapján is megtalálhatók a dokumentumok. A karakterfelsimerő technológiának köszönhetően a Drive képes felismerni a szkennelt dokumentumokban lévő szöveget is. Így például, ha feltölt egy beszkennelt újságcikket, akkor azt a Drive "elolvassa", és a így egy cikket az abban szereplő szavak alapján is meg lehet találni. Sőt, a Drive-ban működik a képfelismerés is. Így ha például valaki a Grand Canyonról készített fotóit fogja, és áthúzza a Drive-ba, ha a Drive-ban a "Grand Canyon"-ra keres, ezek a képek felbukkannak a találatok között - olvasható a cég hivatalos blogján.

A kezdeti 5 gigabájtos tárhely havi 2,49 dollárért 25 gigabájtosra, 4,99 dollárért 100 gigabájtosra, 49,99 dollár ellenében pedig 1 terabájtosra (1000 gigabájt) bővíthető. Bármelyik növeléssel a felhasználó Gmail fiókja is automatikusan 25 gigabájtosra hízik.

A Drive beépül a Google már meglévő szolgáltatásaiba. Az itt tárolt fényképek megoszthatók a Google Pluson, a jövőben pedig közvetlenül innen is beszúrhatók csatolmányok a Gmailbe. A jövőben a faxolás, a videók szerkesztése vagy például honlaptervek készítése is lehetségessé válhat.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!