mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Felvásárlás készül a Discoverynél
2012-05-04 11:12 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A digitális világ felé kacsintgat a komolyabb webes jelenlét nélküli Discovery Channel: piaci információk szerint a Revision3 online videóplatform megvételét fontolgatják.

A hét éve startolt San Francisco-i internetes tartalomszolgáltató sikeresen vészelte át a kezdeti nehézségeket, jelenleg pedig havi 100 millió videólejátszással büszkélkedhet. A TechCrunch információi szerint az elmúlt hetekben a magát a világ elsőszámú ismeretterjesztő televíziójaként definiáló Discovery Channellel folytattak akvizíciós tárgyalásokat, amelyek még a héten lezárulhatnak.

Az ügylet értékét a portál egyik forrása 30 és 40 millió dollár közé saccolja, ez nagyjából megegyezik azzal az összeggel, amennyiért a YouTube tavaly a Revision3 vetélytársát, a Next New Networks-öt felvásárolta.

A Revision3 a rendelkezésre álló adatok alapján igen erős 2011-es éven van túl: reklámbevétele 53 százalékkal, a megtekintett videók száma 359 százalékkal ugrott meg. YouTube-os követőinek száma négyszeresére, 4,5 millióra emelkedett tavaly.

A céget komoly technológiai befektetők is támogatják, a Greylock Partnerstől például 10 millió dollárt kapott két körben, de a Marc Andreessen és a Mark Cuban is besegített.

A Discovery jelentősebb sikereket eddig nem ért el az interneten, így a párosításnak lenne értelme - írja a portál.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!