mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Közösségi rádióvá válna az InfoRádió
2012-06-13 13:11 [MTI]

Kizárólag a 88,1 MHz-es budapesti közösségi frekvenciára pályázott az InfoRádió, amely az elmúlt tizenkét évben kereskedelmi frekvenciát használt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsához kedden három frekvencia pályázatára lehetett jelentkezni, mindháromra egy-egy ajánlat érkezett.

A Budapest 95,8 MHz frekvenciára a Click Rádió pályázott - tájékoztatta az MTI-t az NMHH szóvivői irodája. Az InfoRádió - amely eddig a 95,8 Mhz-es frekvenciát használta - most a 88,1 MHz-es közösségi, vagyis ingyenesen használható hullámhosszt pályázta meg, míg a harmadik, szintén közösségi frekvenciára, a 98,0 MHz-esre a Civil Rádió nyújtott be ajánlatot.

A május 2-án közzétett pályázatok értelmében a 88,1 MHz-es frekvencia 1,85 millió emberhez jut el sztereó sugárzásban, míg a 98,0 MHz-es - ahol eddig is a Civil Rádió működött - 926 ezer emberhez. E két frekvenciára pályázóknak speciális karakterisztikájú műsort kell vállalniuk, és a közösségi médiaszolgáltatóknak nem kell médiaszolgáltatási díjat fizetniük.

Az InfoRádió által még jelenleg is használt 95,8 MHz-es csatornát 77 millió 21 ezer forint plusz áfa éves médiaszolgáltatási alapdíjjal pályáztatta meg a médiatanács. A frekvencia 2,6 millió embert ér el, a pályázatot a korábban meghirdetett kereskedelmi csatornák, vagyis a 89,5, a 95,3, valamint a 103,9 MHz-es kereskedelmi csatornák pályázataival megegyező értékelési szempontok alapján hirdetette meg a testület


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!