mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új rádió az InfoRádió helyén
2012-08-30 17:10 [MTI + Mediainfo.hu]

A Click Rádió kapja - egyedüli pályázóként - a budapesti 95,8 MHz-es frekvenciát, az InfoRádió költözik. Három vidéki frekvenciáról is döntött a Médiatanács.

Budapesten a 95,8 MHz-en az egyedüliként induló Click Rádió adását foghatják a jövőben a hallgatók. A csatornát 77 millió 21 ezer forint plusz áfa éves médiaszolgáltatási alapdíjjal pályáztatta meg a médiatanács. A frekvencia sztereó sugárzásban 2,6 millió embert ér el.

A hullámhosszon jelenleg még ideiglenes engedéllyel az InfoRádió sugározza adását, ám a hírrádió szeptembertől egy másik, a 88,1 MHz-es frekvenciára költözik. Itt korábban a Rise FM zenei rádió működött, ami nem fizetés miatt kényszerült lehúzni a rolót. A médiatanács e heti ülésén arról is döntött, hogy az InfoRádió kérelmére, közös megegyezéssel felbontja az ideiglenes engedélyt.

Az InfoRádió frekvenciaváltásának jogi és technikai hátteréről Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője az MTI-nek elmondta: a médiatörvény előírja, hogy ugyanaz a vállalkozás ugyanabban vételkörzetben nem üzemeltethet egyszerre két rádiót. Mivel az InfoRádió jelenleg még a Budapest 95,8 MHz-es frekvencián működik, a tulajdonosoknak először alá kell írniuk egy megszüntető szerződést, amelyben a felek rögzítik, hogy eddig használt frekvenciájukról augusztus 31. éjféli határidővel lemondanak, és megszüntetik az adást.

A rádió képviselői csak ezután írhatják alá az új, Budapest 88,1 MHz-es frekvenciáról szóló szerződést, ahol szeptember 1-jén 0 órától sugározhatnak. "Így biztosítható az, hogy a rádiónak egy időben nem lesz két frekvenciára jogosultsága Budapesten, ugyanakkor adását sem kell megszakítania" - mondta Kiricsi Karola, aki megerősítette, hogy a szükséges dokumentumok aláírására pénteken kerül sor.

Salgótarjánban a 100,4 MHz-re a Helyi Rádió Kft. nyert sugárzási jogosultságot, Békésen a Torony Rádió folytathatja adását a 94,4 MHz-en. Jászberényben, a 97,7 MHz-es frekvencián a közönség a jövőben is a Trió Rádió adását hallhatja.

A hatóság közlése szerint a felhívásoknál fontos célkitűzés volt, hogy a kereskedelmi rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélettel foglalkozó, és a vételkörzetben élők mindennapjait segítő műsoroknak is hangsúlyos szerepet szánjanak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!