mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új rádió az InfoRádió helyén
2012-08-30 17:10 [MTI + Mediainfo.hu]

A Click Rádió kapja - egyedüli pályázóként - a budapesti 95,8 MHz-es frekvenciát, az InfoRádió költözik. Három vidéki frekvenciáról is döntött a Médiatanács.

Budapesten a 95,8 MHz-en az egyedüliként induló Click Rádió adását foghatják a jövőben a hallgatók. A csatornát 77 millió 21 ezer forint plusz áfa éves médiaszolgáltatási alapdíjjal pályáztatta meg a médiatanács. A frekvencia sztereó sugárzásban 2,6 millió embert ér el.

A hullámhosszon jelenleg még ideiglenes engedéllyel az InfoRádió sugározza adását, ám a hírrádió szeptembertől egy másik, a 88,1 MHz-es frekvenciára költözik. Itt korábban a Rise FM zenei rádió működött, ami nem fizetés miatt kényszerült lehúzni a rolót. A médiatanács e heti ülésén arról is döntött, hogy az InfoRádió kérelmére, közös megegyezéssel felbontja az ideiglenes engedélyt.

Az InfoRádió frekvenciaváltásának jogi és technikai hátteréről Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője az MTI-nek elmondta: a médiatörvény előírja, hogy ugyanaz a vállalkozás ugyanabban vételkörzetben nem üzemeltethet egyszerre két rádiót. Mivel az InfoRádió jelenleg még a Budapest 95,8 MHz-es frekvencián működik, a tulajdonosoknak először alá kell írniuk egy megszüntető szerződést, amelyben a felek rögzítik, hogy eddig használt frekvenciájukról augusztus 31. éjféli határidővel lemondanak, és megszüntetik az adást.

A rádió képviselői csak ezután írhatják alá az új, Budapest 88,1 MHz-es frekvenciáról szóló szerződést, ahol szeptember 1-jén 0 órától sugározhatnak. "Így biztosítható az, hogy a rádiónak egy időben nem lesz két frekvenciára jogosultsága Budapesten, ugyanakkor adását sem kell megszakítania" - mondta Kiricsi Karola, aki megerősítette, hogy a szükséges dokumentumok aláírására pénteken kerül sor.

Salgótarjánban a 100,4 MHz-re a Helyi Rádió Kft. nyert sugárzási jogosultságot, Békésen a Torony Rádió folytathatja adását a 94,4 MHz-en. Jászberényben, a 97,7 MHz-es frekvencián a közönség a jövőben is a Trió Rádió adását hallhatja.

A hatóság közlése szerint a felhívásoknál fontos célkitűzés volt, hogy a kereskedelmi rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélettel foglalkozó, és a vételkörzetben élők mindennapjait segítő műsoroknak is hangsúlyos szerepet szánjanak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!