mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fejleszt az orosz keresőóriás
2012-09-07 15:09 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Felhőalapú tárhelyszolgáltatást indít a Yandex angol, orosz és török nyelven. A termék Androiddal, iOS-szel, OSX-szel és Windows-zal is kompatibilis, így több platformon is megoszthatjuk fájljainkat.

A Yandex egyike azon kevés keresőknek, amelyek egyes piacokon ellen tudtak állni a Google-úthengernek (a másik ismert ilyen szereplő a kínai Baidu). Úgy tűnik, most újabb fronton üzen hadat a globális piacvezetőnek az orosz kihívó, a Yandex.Disk ugyanis bevallottan főleg a Google Drive-val kíván konkurálni.

A Yandex szolgáltatásában 3 gigabájt tárhellyel indulnak a userek, az alkalmazás telepítésével, ismerősök meghívásával és fájlok feltöltésével azonban ez akár 20 gigabájtig is feltornászható. Fizetős opcióról egyelőre nem érkezett hír - olvasható a Wired.com-on.

A cég a döntésével egy meglehetősen telített és jól finanszírozott piacra lép. Az Apple iCloudja, a Microsoft SkyDrive-ja és a már említett Google Drive mellett olyan független szereplők is komoly mennyiségű (dollár tíz- meg százmilliókra rúgó) kockázati tőkét tudnak magukhoz vonzani, mint a Dropbox, a Box vagy az Egnyte.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!