mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A határon túliak is megkapják a köztévé tehetségkutatóját
2012-10-04 09:30 [MTI]

A külhoni magyar televízióknak díjmentesen adja át ismétlésre a szombaton induló Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsorait a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A selejtezők helyszíni felvételeiből készített összeállításokat a nézők október 6-ától láthatják a Dunán. Az elődöntők november 3-ától kerülnek a Duna műsorára, majd a közönség szavazataira is számítanak a szervezők az élőben látható kétfordulós középdöntőben, december 1-jén és 8-án, valamint december 15-én, a döntőben. Szilveszterkor a népzenekedvelőknek a Duna gálaműsorral kedveskedik - olvasható az MTVA szerdai közleményében.

Az összegzés szerint az MTVA a külhoni magyar nyelvű televízióknak és közösségi csatornáknak a Fölszállott a páva műsorait az adás után díjmentesen átadja sugárzásra. Az igényeket a médiumok a kulhoni@mtva.hu címen jelezhetik, és a műsorokat egy jogi nyilatkozat aláírása után szerverről tölthetik le.

A zsűri értékelése alapján a válogatók szakmai színvonala megfelelt az elvárásoknak, a versenyzők felkészültek és lelkesek, kiváló produkciók születtek. A szakemberek az elmúlt negyven év szisztematikus munkája eredményének tekintik, hogy a népzene, a népies műzene és az úgynevezett világzene a színpadi szereplők tudatában is különvált, s a jelentkezők kizárólag "tiszta forrásból" merítettek - olvasható a közleményben.

"A versenyzők a zsűrinek is nagy meglepetéseket szereztek. Többek között olyan tehetséges népdalénekesek álltak színpadra, akik a tőlük távol eső vidékek dalait is úgy interpretálták, mintha az adott régióban születtek volna. Ebben nagy szerepe van a táncházmozgalom hagyományoktatási modelljének" - idézi a közlemény Agócs Gergely néprajzkutatót, a zsűri tagját.

Az MTVA, a Duna Televízió Zrt. és a Hagyományok Háza március végén hirdette meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncvetélkedőt. A versenyre a teljes magyar nyelvterületen tevékenykedő, 16 és 35 év közötti amatőr népzenei és néptáncszólisták, népzenei és néptáncegyüttesek jelentkezhettek. A Fölszállott a páva területi előválogatói szeptember 8-án fejeződtek be; 360 produkcióval mintegy 2000 versenyző vett részt a selejtezőkben. A helyszíni felvételekből készített összeállításokat a nézők október 6-ától láthatják a Duna műsorán. A műsorokat Novák Péter és Herczku Ágnes vezeti.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!