mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az Erő a Disneyvel van: új Star Wars filmek jönnek
2012-11-04 10:29 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Felvásárolta a Lucasfilmet, a Csillagok háborúja (Star Wars) filmek mögött álló céget a Disney annak alapító-elnökétől, George Lucastól. A már lezártnak hitt hatrészes sci-fi újabb epizódokkal bővül.

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, pontosabban 1977 tavaszán, Hollywoodban született meg az első Star Wars film George Lucas jóvoltából. 1980-ban és 1983-ban jött egy-egy folytatás, az eredeti trilógia cselekménye előtti eseményekről szóló második trilógia darabjai pedig 1999-ben, 2002-ben és 2005-ben láttak napvilágot. A hat mozifilm mellett több tévé- és rajzfilmsorozat, tévéfilmek, könyvtárnyi irodalmi alkotás és több tucat videojáték foglalkozik az űreposszal.

George Lucas a maga részéről a 2005-ös A Sith-ek bosszúja alcímet viselő film után lezártnak tekintette a Galaktikus Birodalom felemelkedéséről és bukásáról szóló sagát, és úgy nyilatkozott, hogy további filmek nem lesznek. A jelek szerint erről most megváltozott a véleménye, a BBC-nek ugyanis úgy nyilatkozott: eljött az ideje, hogy a filmes szakemberek új generációjának kezébe adja a kultikus modern mítosz gondozását.

Újabb filmek 2015-től

A Lucasfilm produkciós céget, s vele minden, a Csillagok háborújához kapcsolódó jogot stílszerűen a világ legnagyobb szórakoztató- és médiaipari cégének, a Disneynek adta el, amely a hetedik Star Wars filmet 2015-re ígéri. Az új alkotás egy újabb, harmadik trilógia kezdete lesz, tehát a már beharangozotton kívül még minimum kétszer ülhetnek a mozivászon elé a fénykardok, droidok és furcsa idegen lények szerelmesei, de további filmekre is kilátás van 2-3 évente.

A médiaóriás 4,05 milliárd dollárt fizet a Lucasfilmért, ennek nagyjából felét készpénzben, másik felét pedig részvényben egyenlíti ki. Hasonló összeget (4,2 milliárd dollárt) adott a Disney 2009-ben a Marvel képregénycégért. Pókember és Amerika Kapitány mellett tehát 2015-től jedi lovagokkal is hódít a cég, amely 2006-ban a Shreket jegyző Pixar animációs stúdiót is felvásárolta. Iparági elemzők világos trendet vélnek felfedezni az akvizíciók kapcsán, szerintük a franchise-ok megvételével igyekszik új közönséget meghódítani a társaság.

A Star Wars az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb mozis franchise a világon, de a Lucasfilmhez tartozik például az Indiana Jones is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!