mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fabricius Gábor is kapott állami támogatást
2012-11-21 14:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató első pályázatán már az induláskor a keretösszeg másfélszeresére emeléséről döntött a Médiatanács.

Az idén ősszel meghirdetett, Huszárik Zoltánról elnevezett pályázaton első körben tizenhat rendező nyert támogatást tizenöt filmötlet megvalósításához. Sintér című alkotásával köztük van az elsősorban reklámszakemberként ismert Fabricius Gábor is, a Republic kreatívigazgatója - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből.

A további névsor: Bodnár V. Róbert (Szimpla történet), Borsody István (Egy kéz élete), Dési András (Tor), Dombrovszky Linda (A hetvenes), Felméri Cecília (Déja vu), Kapitány Iván (Idegenek), M. Tóth Géza (Adomány), Mattyasovszky-Zsolnay Bálint (A játék), Móray Gábor (Tor), Nagy Anikó Mária (Zavarok), Pápai Pici (Hátsó lépcső), Szemző Tibor (Vágy, hogy indiánok lehessünk), Széles Tamás (Csalánba nem üt), Széphelyi Júlia (Incella kenyérért megy), Szirmai Márton (Bocs!). A rendezők összesen 91 millió forint hozzájáruláshoz jutottak.

A Médiatanács szóvivői irodájának kommünikéje kiemeli: a hatóság álláspontja szerint művészi és műfaji értelemben is önálló értéket képviselnek - még a rövidfilmeken belül is - a kisjátékfilmek és a kísérleti filmek, ezért döntöttek úgy, hogy hosszú idő után újból finanszírozási lehetőséget biztosítanak ezeknek az alkotásoknak, illetve alkotóiknak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!