mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Biztonsági rések az Interneten REG
2003-03-06 18:27 [Europemedia.net]

A Lausanne-i Lasec biztonsági és kriptográfiai laboratórium kutatói rést találtak az internetes jelszavak védelmét szolgáló SSL biztonsági rendszerben- adta hírül a BBC.

A kutatók állításuk szerint olyan módszert találtak az e-mail jelszavak feltörésére, amely kevesebb, mint egy órát vesz csak igénybe. Bár ugyanez az SSL szolgál a bankkártya tranzakciók és az online bankolás információinak védelmére, a kutatók szerint a most meglelt biztonsági rés csupán az e-mailezést befolyásolja. Az SSL technológia a jelszavakat és az egyéb érzékeny adatokat egy titkos kód használatával rejti el, míg a szerver és a felhasználó gépe kommunikálnak. A technológiával biztosított oldalak URL címe https:// -szel kezdődik, és a böngésző alján kis lakat jelzi, hogy biztonságos kapcsolatról van szó. A kísérlet során a kutatók 160 email fogadása után egy IMAP szerveren (az e-mail-eket Outlook Express-szel, biztonságos kapcsolattal olvasták) össze tudták rakni az adott felhasználó helyes jelszavát. Miután akkor nagyobb a veszély, ha minél gyakrabban használja valaki a jelszavát, a kutatók szerint az e-kereskedelem kockázata nem igazán nő, hiszen ott jellemzően egyszer küldik csak a felhasználók el az érzékeny adatokat. A kutatócsoport már tájékoztatta a Microsoft fejlesztőit a problémáról. A cég bejelentése szerint javította a szoftver legújabb verzióját.

mertz


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!