mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Netes filmek kaptak támogatást
2013-01-15 14:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Neumann János-pályázat negyedik fordulójában ezúttal hét tartalomszolgáltató kapott összesen 10,5, fejenként másfél-másfél millió forintot - közölte a médiahatóság.

A Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány az összegből készíti el a Méltóság mezeje című ismeretterjesztő sorozatát, amely a hasonló elnevezésű szemléletformáló programot mutatja be. A Lengyelországban több évtizede sikeresen működő hospice program mintájára szemléletformáló tevékenységet indított el a Magyar Hospice Alapítvány előbb Budapesten, majd Debrecenben is. A hospice programok célja a súlyos, végstádiumában levő betegek ellátásának és életminőségének javítása, testi és lelki szenvedéseinek enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásának támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. A film alkotói szeretnék felhívni a figyelmet az alapítvány munkájának jelentőségére és az emberi méltóság iránti tisztelet szükségességére. Az ismeretterjesztő film elsősorban általános és középiskolás diákokat szólít meg, jelenleg 14 oktatási intézmény vesz részt a programban. A filmet a Debreceni Városi Televízió lekérhető médiaszolgáltatásán keresztül lehet majd megtekinteni. Helyi portál lévén természetesen debreceni sajátosságokat is szeretnének bemutatni a készülő műsorban.

A Közgáz Vizuális Brigád több mint huszonöt éves tapasztalattal rendelkezik elsősorban filmes, de e mellett zene-, fotó-, és irodalmi művek létrehozásában, bemutatásában, közönséghez való eljuttatásában is. A FREE THA JAZZ című filmötletükben közel 50 hazai és külföldi előadót kérdeznek arról, hogy számukra mit jelent a jazz. A film feldolgozza a műfaj összes élő és progresszív irányvonalát, amely átfogó képet ad a nézőknek a XXI. század kortárs jazz zenéjének fejlődéséről.

A FahrtFilm Kft. a támogatásból azokat a vitaesteket dolgozza fel filmes formában, amelyeket a magyar múlttal és napjaink aktuális kérdéseivel összefüggő történelmi, politikai és művészeti témákban rendeztek meg az ELTE-n és a Károli Egyetemen.

A NARA Production Kft. ismeretterjesztő sorozata a Kortárs képzőművészeti ismeretek azzal a céllal készül, hogy olyan kortárs művészeti körképet fessen, ahol a hazai művészek közérthető módon beszélnek műveikről. A most készülő, később online elérhető film összefoglalói és interjúi révén a nézők - gyerekek és felnőttek is - megtudhatják, hogyan készül egy-egy mű, ezáltal nyitottabbá, befogadóbbá válhatnak a képzőművészet iránt.

A Somogy Design Kft. filmje Somogy megye természeti értékeit mutatja be a Kapos Televízió online oldalán. Az alkotók vizuális kirándulásra hívják a nézőket a Drávától a zselici erdőkön át a Balatonig. A film alkotói számos természetvédelmi terület, tanösvény, parkerdő, liget, faritkaság és védett növény bemutatására vállalkoznak.

A Tapolcai Média Kft. a Tapolcai Média Közalapítvány és a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó köre közös összefogással készít tévéjátékot Molnár Ferenc Liliom című darabjából. A Tapolcai Városi tévé korábbi színházi közvetítéseinek sikerén felbuzdulva fogott bele a mű feldolgozásába, bízva abban, hogy a lekérhető médiaszolgáltatáson keresztül a film még több nézőhöz eljut majd.

Cséke Zsolt, geográfus végzettségű dokumentumfilmes, a hortobágyi Madárkórház Alapítvány rétisasokért folytatott küzdelméről rendez filmet. Az elmúlt időkben egyre több a sasok mérgezése, mert változatlanul használják azokat a kártevők elleni módszereket, amelyek ma már tiltottnak minősülnek. A film egy mérgezett rétisas történetén keresztül mutatja be a témát és felhívja a figyelmet arra, milyen károsan hatnak a mérgek a természetre, a madarakra. Bemutatja a Madárkórház dolgozóinak munkáját, a beteg állat megtalálásától a kezelésen és a hatósági eljáráson keresztül a gyógyult madár örömteli szabadon engedéséig.

A Neumann János online pályázat egyedülálló, hiszen a Médiatanács első olyan pályázati kiírása, amely magyarországi, lekérhető (online) médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak. A kiírásnak köszönhetően jelentős kulturális értékek létrehozásának támogatására nyílt újabb lehetőség.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!