mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újabb öt évig működhet a Jazzy Rádió
2013-02-04 11:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Médiatanács élve a médiatörvényben biztosított jogával, újabb öt évvel hosszabbította meg a Jazzy Rádió idén lejáró szerződését, így az igényes jazz-zene kedvelői tovább élvezhetik a közösségi rádió műsorát.

A Médiatanács 2018. október 27-ig újította meg a helyi rádió hatósági szerződését a jelenleg is használt Dél-Budapest 90,9 MHz-es hullámhosszra. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a csatorna tulajdonosának, a Magyar Jazz Rádió Kft.-nek nincs tartozása, határidőben, azaz legalább 14 hónappal a lejárat előtt jelezte megújítási kérelmét, és a Médiatanáccsal megkötött szerződést, illetve a médiatörvényt ismételten vagy súlyosan nem szegte meg. A rádió 80 százalékban közszolgálati műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridőn belül egynegyednyi. Napi hírek közlésére legalább 4 százaléknyi műsoridőt szánnak - közöli a szerkesztőségünkhöz eljuttatott kommüniké.

A csatorna 2006. október 26-án kötött műsorszolgáltatási szerződést a Médiatanács jogelődjével, az ORTT-vel. A szerződés hét évre szólt, amely öt évvel meghosszabbítható. A Médiatanács most erről a megújításról döntött. A Médiatanács törekszik arra, hogy a hazai médiapiacon a helyi és körzeti rádiók érdemben járuljanak hozzá ahhoz, hogy sokszínű választási lehetőséget nyújtsanak a hallgatóknak. A testület döntésének köszönhetően a fővárosiak számára a Jazzy rádió a helyi rádiós piac egyik fontos színfoltjaként marad meg a kínálatban.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!