mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elsőként indított magyar felhő alapú szerverszolgáltatást az Invitel
2013-04-25 09:47 [Marketinginfo.hu]

Az InviCloud az első magyar nyelvű felhő alapú szerverszolgáltatás, amely az Intel által biztosított szervereken működik. A szerver bárhonnan elérhető, és a tárhelyért használatarányosan kell fizetni.

Az Invitel néhány évvel ezelőtt több adatközpontot is létesített, majd tavaly év végén mutatta be az InviCloudot az első teljesen automatizált magyar nyelvű felhő alapú szerverszolgáltatást. A szolgáltatás az Intel Xeon E5-ös szervercsaládján keresztül jut el a fogyasztókhoz- közölte a cég.

A felhő alapú, előfizethető szervereket, bérelt tárhelyeket, programokat az Invitel szerint most még főleg akkor keresik a cégek, amikor hirtelen beérkezik egy-egy nagyobb megrendelés, vagy például tesztelés miatt szinte azonnal többletkapacitásra van szükségük. "Azt tapasztaljuk, hogy a mai gazdasági helyzetben a fejlődő és a tartalékon működő vállalatoknak is kézenfekvő megoldás a cloud, hiszen itt az ügyfél csak annyit fizet, amennyit használ. Ez a megoldás tehát szakít a korábbi gyakorlattal, amikor a cégek saját infrastruktúrát vásároltak, függetlenül attól, hogy azt valóban kihasználták-e vagy sem. További előny, hogy az IT-felhők az interneten keresztül bárhol elérhetőek, rugalmasak és könnyen skálázhatóak is" - összegezte Béres András, az Invitel vállalati szolgáltatás portfólió menedzsment vezetője.

A szakember szerint nem kell sok idő ahhoz, hogy elsősorban is a kkv-k terén a felhő alapú szerverszolgáltatások még inkább elterjedjenek. Az ok könnyen érhető: biztonságos, rugalmas, bárhonnan elérhető és költséghatékony megoldás. A szolgáltatás alapelve, hogy az ügyfél pontosan annyit fizet, amennyit használ. Az InviCloudban a virtuális szerver kibérlése, a szoftverek telepítése teljesen automatikusan történik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!