mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mennyit ér a digitális marketing ágazat?
2013-10-15 16:28 [Marketinginfo.hu]

Az adatvezérelt online marketing ágazat robbanásszerű növekedést produkált az elmúlt években. A DMA megbecsülte az iparág értékét az USA-ban.

A mintegy 650 vállalati tagot számláló Direct Marketing Association (DMA) tanulmánya szerint az iparág 2012-ben, mintegy 62 milliárd dollárnyi (közel 13,6 trillió forintnyi) forgalmat ért el az Egyesült Államokban.

A tanulmány, a direkt marketing online és offline üzletágát egyaránt vizsgálta- ennek alapján a digitális szegmens jelentős tényezővé vált: a hagyományos offline direkt marketingben tevékenykedő cégek körülbelül 93,6 milliárd dolláros iparágat alkottak tavaly.

A DMA megállapította, hogy az offline és az online szegmens egyre inkább összemosódik : így a direct mail vállalatok fogyasztói adatokat vásárolnak a digitális adatbányászoktól , a Twitter és a Facebook pedig felhasználói információkat kínál a televíziós műsorszolgáltatóknak. A szervezet emellett megállapította, hogy a digitális szegmensen belül a mobilágazat jelenleg még csak két százalékos piacrészesedést ért el.

A felmérés rámutat, hogy jelentősen nőtt a fogyasztók aggodalma annak kapcsán, hogy az online marketingesek visszaélnek bizalmas adataikkal az interneten, az adatvezérelt marketing egyre több támadásnak van kitéve. A DMA szerint ugyanakkor a törvényi szabályozók kétszer is meggondolják majd az ágazattal szembeni szigorítást, hiszen az olyan kulcsfontosságú iparágak számára hajt hasznot, mint a kőolaj- és energiaágazat- idéz a wsj.com.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!