mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Közszolgálati adó lenne az Országos Katolikus Rádió
2003-07-03 20:55 [Magyar Nemzet]

A Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) a közelmúltban részvénytársaságot hozott létre annak érdekében, hogy az pályázzon az országos sugárzású Katolikus Rádió frekvenciájára - adja hírül a Magyar Nemzet Online.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) a közelmúltban részvénytársaságot hozott létre annak érdekében, hogy az pályázzon az országos sugárzású Katolikus Rádió frekvenciájára. A jelenleg még egri székhellyel üzemelő Katolikus Rádió várhatóan karácsonykor kezdi el az országos hatósugarú, kísérleti adását. Feltéve, hogy az MKPK megnyeri az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) által a Petőfi Rádió 1997 óta nem használt középhullámú frekvenciáját. A hét évre elnyerhető frekvenciára az ORTT szándékai szerint csak közszolgálati műsorral lehet pályázni. A tervek szerint ilyen lesz majd a katolikus egyház által támogatott rádió, amely napi 24 órás műsoridővel sugározna. Az MNO értesülései szerint a frekvenciára eddig az egyetlen komoly érdeklődő a püspöki Kar. A pályázat kiírását a médiatestület idén, június 5-én fogadta el. Az ORTT a szándékait egy hónappal ezelőtt nyilvánosságra is hozta, a pályázat kiírásáról szóló elképzelése még az internetes honlapjára is felkerült, azonban a Kulturális Közlönyben még nem jelent meg. A benyújtási határidő ettől számított hatvan nap múlva jár le. Juhász Judit, az MKPK sajtóirodájának vezetője elmondta: amennyiben megnyerik a pályázatot, az egri Katolikus Rádió beolvadna az Országos Katolikus Rádióba. Az egri főegyházmegyében jelenleg alapítványi irányítás mellett működő regionális adó URH-frekvencián sugározza műsorát, amely Észak- és Kelet-Magyarországon fogható.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!