mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nyomtatott kiadásra gyűjt a Wikipédia
2014-02-20 13:57 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az online enciklopédia tartalmát jelentetné meg a PediaPress kiadó, ha sikerül összegyűjteniük a kellő összeget.A digitális enciklopédia közel négymillió fogalmat (csak az angol verzója) tartalmaz, amely mögött húszmillió önkéntes munkája áll. Az Indiegogo, adománygyűjtő weboldalom nemrég megjelent a felhívás, hogy a Wikipédia nyomtatott kiadására várják a felajánlásokat - olvasható a Guardian mai számában.

Az enciklopédia print megjelenéséhez közel 50 ezer dollárra (11,3 millió forint) lenne szükség. A gigantikus vállalkozás eredménye ezer könyv lenne, amelyek külön-külön is 1200 oldalt tartalmaznának. A kezdeményezés megálmodói, Heiko Hees, Christoph Kepper és Alex Boerger (PediaPress kiadó) remélik, hogy a rendhagyó könyveket az augusztusi, Londonban helyet kapó Wikimania konferencián be tudják muatatni a nagyérdeműnek.

A projekt megvalósításához eddig kétezer dollárt (450 ezer forint) sikerült összegyűjteni, de a szevezők bíznak abban, hogy a még hátralévő 52 napban összegyűlik a szükséges összeg."Ezzel az akcióval is szeretnénk felhívni a figylemet a digitális és a print kiadványok között meghúzódó szakadékra, amelyet igyekezünk valamelyest enyhíteni" - mondta Christoph Kepper.

Az online platformon nincsenek reklámok, a weboldal adományokból tartja fenn magát. Az egyik legnagyobb felajánlás a Google társalapítójától érkezett még 2011-ben. Félmillió dollárt, vagyis több mint 112 millió forintnak megfelelő összeget kapott a webes enciklopédia a Google társalapítója, Sergey Brin és felesége, Anne Wojcicki nevéhez köthető alapítványtól.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!