mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Családbarát fejlesztések a Szallas.hu-nál
2014-03-19 12:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az online szállásfoglaló portál olyan fejlesztéseket vezetett be, amelyek a foglalást és a szállások adminisztrációját egyaránt megkönnyítik, a szállodák esetében pedig mostantól a valós idejű foglalás érhető el.


Tízből négy online szállásfoglalás apartmanba, vagy vendégházba szólt 2013-ban, ami egyértelműen a családi utazások nagyobb népszerűségének köszönhető. A tavalyi turisztikai szezon így az apartman-tulajdonosoknak kedvezett: a szállásfoglalások számában 7 százalékos, míg az átlagos foglalási értéket tekintve 9 százalékos növekedést mutatnak ebben a kategóriában a Szallas.hu statisztikái. "Ez egyértelműen a családi utazások népszerűségének növekedését mutatja, ezért idén teljesen megújítottuk a foglalási rendszerünket" - mondta Szigetvári József, a portál ügyvezető igazgatója.

Az új megoldás többek közt hatékonyabban kezeli, ha többen utaznak együtt, így felgyorsul a foglalási folyamat. "Például ha egy ötfős család menne szállodába nyaralni, akkor egyazon folyamatban állíthatják be a lefoglalni kívánt szobák számát, nem kell minden szobára külön megrendelést feladni" - magyarázta az ügyvezető igazgató. A keresési és találati oldalak is továbbfejlesztésre kerültek, hogy jobban igazodjanak a megadott paraméterekhez akár szabad szavas keresés esetén is.

Az oldal új motorja ugyanakkor a szállásadók számára nyújtja a legtöbb újdonságot. A nyaraló- és vendégház-tulajdonosok például a "teljes ház beállítása" opció kiválasztásakor egy egyszerűsített adminisztrációs felülettel találkoznak, amelyen gyorsabban, de a korábbiaknál relevánsabb információkkal tudják beállítani ajánlataikat - olvasható a vállalati kommünikében.

A Szallas.hu Csoporthoz tartozó turisztikai oldalak körében növekedést ért el tavaly a kedvezményes szállodai csomagokat kínáló Szallasguru.hu. A hazai turisztikai piac egészét tekintve 2013-ban a diszkontáras közvetítő oldalak a belföldi szállásdíj-bevételek mintegy 8 százalékát adták.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!