mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Interaktív tárlatvezetés a Vodafone támogatásával
2014-03-21 16:16 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Budapesti Tavaszi Fesztivál hivatalos megnyitójával nyílt meg pénteken a Budapesti Történet Múzeumban a "Festők a tükörben - Magyar önarcképek az Uffizi Képtárból" kiállítás, a Vodafone Magyarország támogatásával.

A kulturális rendezvényt Boskovits Miklós, művészettörténész emlékének ajánlják. "A kiállításon ezúttal nem tilos, hanem kimondottan ajánlott az okostelefonok használata", mondta a megnyitón Diego Massidda a Vodafone vezérigazgatója, amikor bemutatta a - távközlési vállalat támogatásával - az MTA SZTAKI által fejlesztett Budapest GUIDE@HAND hangos idegenvezető alkalmazás "Festők a Tükörben" sétáját. A több nyelven elérhető hangos tárlatvezetés a maga nemében az első ilyen magyarországi bemutató, amely speciálisan erre a kiállításra készült.

A kiállított portrék/festmények nézegetése közben a látogatók négy nyelven (magyarul, olaszul, angolul, németül) hallgathatják meg a 34 műalkotással és a festőművészekkel kapcsolatos legfontosabb kiegészítő információkat. "A látogatónak nincs más dolga, csak le kell töltenie az alkalmazást, majd a telefonnal leolvasni a kép mellett található QR kódot" - mondta a vezérigazgató.

Tekintettel a Budapesti Történeti Múzeumnak otthont adó Budavári Palota évszázados vastag falaira, a Vodafone támogatásával a kiállítás teljes területén ingyenes WiFi hálózat is elérhető, tette hozzá Diego Massidda így aki akarja, a tárlat megtekintése után akár azonnal meg is oszthatja a közösségi hálón a múzeumlátogatás pontos útvonalát, a látott képeket, vagy azok sorrendjét - olvasható a vállalati kommünikében.

A távközlési óriás több társadalmi kezdeményezésben is szerepet vállal. A Vodafone Magyarország Alapítvány a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesülettel összefogva 2010-ben átfogó biztonsági programot indított a párkapcsolati erőszak áldozatainak megsegítésére. Az elmúlt hónapban a VII., IX. és XII. kerületi rendőrkapitányságok mellett két újabb budapesti kerület is csatlakozott a Vodafone a nők biztonságáért programhoz, ezáltal a bántalmazott nők számára immár öt kerületben biztosítható rendkívül gyors rendőri beavatkozás egy kisméretű mobil vészhívó segítségével.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!