mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A határontúliakra is gondolt a Médiatanács
2014-08-04 17:24 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ezúttal határontúliak is jelentkezhetnek az NMHH Médiatanácsának online filmeket támogató Neumann-pályázatáraA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén döntött a Neumann János-pályázat 2014-es kiírásáról. Húszmillió forintos keretre belföldi, további ötmillió forintos keretre határon túlról jelentkezők pályázhatnak. Az ún. lekérhető (online) közszolgálati médiatartalmak készítését ösztönző program többfordulós, a jelentkezéseket folyamatosan fogadják. Az első forduló elbírálásához szeptember 11-ig lehet benyújtani a pályázati anyagokat, ez után minden hónap első csütörtökjén zárják a következő beadási időszakot a keret kimerüléséig, legkésőbb december 11-ig.

A Neumann János online pályázat a Médiatanács első olyan egyedülálló pályázati kiírása, amely magyarországi lekérhető (online) médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak. Az NMHH Médiatanácsa olyan pályázók jelentkezését várja, akiknek már van saját, nyilvántartásba vett lekérhető médiaszolgáltatási jogosultságuk, például online újságjuk vagy vásárlási nyilatkozatuk van a tervezett filmre egy ilyen szolgáltatótól. Az elbírálás során előnyt élveznek a magas látogatottságú honlapok - olvasható a vállalati kommünikében.

Értékelési szempont az is, hogy gyermek- vagy ifjúsági tartalomról van-e szó, hogy elsődlegesen a nem kereskedelmi célcsoport számára készül-e a film - tehát 18 alattiaknak vagy 50 éven felülieknek -, hogy akadálymentes-e a videó gyengén látók, siketek számára, hogy elérhető-e hozzá angol feliratozás és használ-e kortárs zenét. A nyertesek egyenként legfeljebb egymillió forint támogatásban részesülhetnek, és az elkészített filmet legalább egy évig elérhetővé kell tenniük a vállalt online médiafelületen. A film időtartamában nincsenek előzetes megkötések. A pályázati felhívás linkje elérhető a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának honlapjáról.

A Médiatanács a pályázatot 2012 óta hirdeti meg. A mostani kiírásban először vehetnek vészt határon túli pályázók is. A kiírásokon eddig összesen 36 alkotás részesült támogatásban közel 42 millió forint értékben. A létrejövő filmek színvonalát mutatja, hogy például a Kultúrpart kisfilmje, a Hungarikon-sorozat részeként bemutatott Borsi Flóra-videó a Kreatív Online Media Awards Hír/tudósítás/riport/interjú/magazinműsor kategóriájában első helyezést ért el idén júliusban. A nézettségi sikereket fémjelzi a Közgáz Vizuális Brigád Free the jazz című 76 perces alkotása, amelyet eddig több mint 11 ezren tekintettek meg.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!