mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Oracle: a biztonsági kihívások miatt aggódnak leginkább a cégek
2014-08-11 09:37 [MTI + Mediainfo.hu]

A biztonsági kihívások miatt aggódnak leginkább a mobileszközök használatával kapcsolatban a vállalatok.

A belső vállalati rendszerekhez és az ügyfelek kiszolgálásához kapcsolódó mobileszközök, táblagépek, okostelefonok és rajtuk futó alkalmazások száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben, a következő években pedig tovább fognak terjedni - mutatnak rá a felmérést készítő szakértők.

A válaszadók 93 százaléka szerint az adatvesztés és az adatbiztonság sérülése a legnagyobb veszélyforrás. Ennek megfelelően a jövőben jobban akarnak koncentrálni a mobileszközökön tárolt adatok titkosítására, a központi frissítésekre és hibaelhárításra, továbbá az adatok távoli letörlésére és a funkciók zárolására.

A megkérdezett vállalatok egyértelműen elkötelezettek a mobil alkalmazások használata iránt, de arra számítanak, hogy a mobileszközökkel és alkalmazásokkal kapcsolatos kiadásaik két éven belül több mint másfélszeresére fognak nőni - számol be az MTI.

A közép- és nagyvállalatok 35 százaléka havonta, majdnem ugyanennyi pedig negyedévente frissíti alkalmazásválasztékát. A válaszadók négyötöde azzal számol, hogy a következő két évben még sűrűbb frissítésekre lesz szükség, és ez növeli a kiadásokat.

A vállalati alkalmazások 44 százaléka belső fejlesztésű, 31 százalékát külsős céggel készítette, negyedét pedig vásárolták a cégek. Főleg a pénzügyi szolgáltatási és a kiskereskedelmi szektorban működő cégek járnak élen a mobilalkalmazások használatában és ügyfeleik ilyen módon történő kiszolgálásában. A következő években leginkább a termelőipari és közműszolgáltató cégeknél fog megnövekedni a mobileszközök használata, részben behozva a mostani lemaradást.

A felmérést 2014. január-februárban, világszerte több mint négyszáz közép- és nagyvállalat informatikai felsővezetőjének megkérdezésével készítette a CIO Marketing Services és a Triangle Publishing Services Co. Inc. az Oracle megbízásából.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!