mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kaprinay Zoltán
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
alapító, vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Bírságot kapott az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.
2014-08-20 13:03 [MTI + Mediainfo.hu]

A Magyar Nemzeti Bank 8 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.-t a rendszeres tájékoztatási és közzétételi kötelezettség megsértése miatt.

A tájékoztatás szerint az MNB 2013 októberben indított ellenőrzési eljárást az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.-nél. Azt vizsgálták, hogy a társaság az éves, féléves és negyedéves jelentéseit a jogszabályi előírásoknak megfelelően állította-e össze, különös tekintettel a nemzetközi számviteli standardok alapján összeállított konszolidált beszámoló készítési kötelezettségre - közölte a jegybank az MTI-vel kedden..

Az eljárás során az MNB számos hiányosságot tárt fel, így a cég 2011-es, 2012-es nemzetközi számviteli standardok szerint konszolidált éves beszámolói, a 2012-es első fél éves és a 2013-as első fél éves jelentései, továbbá a 2013-as első és harmadik negyedéves jelentése tekintetében, és megállapította, hogy azok nem felelnek meg teljes körűen a nemzetközi számviteli standardok előírásainak. A jegybank keddi határozatában figyelmeztette a társaságot, hogy a jövőben az éves, a féléves és a negyedéves jelentés összeállítása, valamint közzétételi kötelezettségének teljesítése során maradéktalanul tegyen eleget valamennyi vonatkozó jogszabályi kötelezettségének, valamint felszólította arra, hogy a rendszeres tájékoztatás körébe tartozó közzétételi kötelezettségének pótlólagosan tegyen eleget.

Az MNB különös súllyal értékelte azt a tényt, hogy a cég olyan - a nemzetközi számviteli standardok alapján - leányvállalatoknak minősülő társaságokat nem konszolidált a 2012-es évben, amelyek tevékenysége a cég egy teljes szegmensét, az úgynevezett "event" üzletágát, azaz a rendezvényszervezési tevékenységét érintette. Az Est Media Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!