mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A MasterCard és a Visa az internetes fizetést egyszerűsítő szabványon dolgozik
2014-11-17 16:00 [MTI + Mediainfo.hu]

Az internetes fizetést egyszerűsítő, új hitelesítési szabványon dolgozik a két fél közösen, az új szabványban komoly szerep juthat az egyszer használatos jelszavak és a biometrikus adatok használatának.

A MasterCard már arc- és hangfelismerő alkalmazásokat tesztel, valamint olyan csuklópánt megalkotásán dolgozik, amely az egyedi szívritmusuk alapján azonosítja be a kártyabirtokosokat.

Az új protokoll már 2015-ben életbe léphet és fokozatosan felválthatja a 3-D Secure technológiát, amely további hitelesítési lépcsők beiktatásával igyekszik biztonságosabbá tenni az internetes fizetéseket - olvasható az MTI oldalán.

Ajay Bhalla, a MasterCard biztonsági vezetője a közlemény szerint elmondta: azon dolgoznak, hogy a vásárlás során minél kevesebb jelszót kelljen használni, és így a kártyahasználat zökkenőmentesebbé váljon. Egy idei felmérésre hivatkozva a vállalat hangsúlyozza, hogy 2018-ra várhatóan az internetes kereskedelem 30 százalékát teszi ki a mobil eszközökön történő vásárlás.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!