mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Burkolt reklámot talált a Mokkában a Médiatanács
2015-01-16 17:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A hatóság az országos kereskedelmi televíziót és két vidéki rádiót bírsággal sújtott műsorainak nem megfelelő közzététele, szerkesztése miatt.

Burkolt reklám miatt szabott ki a Médiatanács 450 ezer forintos bírságot a TV2 médiaszolgáltatójára a Mokka című reggeli műsor egyik tavaly júniusi műsorszegmense miatt, amely reklámriportszerűen, kizárólagosan mutatta be egy Vas megyei wellness-szálloda szolgáltatásait. A médiatartalmak és a hirdetések összemosása ugyanis megtévesztheti a tévénézőket, ezért a médiatörvény tiltja azt.

A Médiatanács emellett 80 ezer forint bírságot rótt ki a debreceni FM90 Campus rádió médiaszolgáltatójára, mert a mintavételbe bekerült műsorsávjuk hatósági ellenőrzése kimutatta, hogy kevesebb szöveget, valamint helyi közélettel, közszolgálattal foglalkozó műsort, ugyanakkor több ismétlést tett közzé adásában, mint amit a szerződésében vállalt.

A Mária Rádió Sárvár 40 ezer forint bírságot kapott szintén a hatósági szerződésében foglalt műsorrend-kötelezettségek megsértése miatt: kevesebb híradást, szöveget, közéleti és közszolgálati műsort, nemzetiségi műsort, több ismétlést adott közre, és adását esetenként a vállalthoz képest eltérő időpontban, más műsor átvételével vagy egyáltalán nem sugározta.

A hatóság döntött a TV2 Média Csoport Kft. ideiglenes hatósági szerződésének módosításáról is. Ennek lényege, hogy rendezi a digitális átállás miatti, valamint az időmúlás miatt bekövetkezett, hatályát vesztett szerződési elemeket - olvasható az NMHH közleményében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!