mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Médiatanács: újabb három online videosorozat készül a Neumann-pályázaton
2015-02-05 16:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az Index.hu video-rovatában, a vs.hu-n és a Bonum TV YouTube-csatornáján lesznek láthatók azok az online kisfilmsorozatok, amelyek támogatásáról e heti ülésén határozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Filmes döntések

Pályázónként egy-egy millió forint támogatásban részesülnek a Magyar Média Mecenatúra program keretében a 2014-es Neumann János-pályázat ötödik fordulójának nyertesei a Médiatanács döntésének köszönhetően. Az Index.hu/videooldalon megnézhető ÉN és TE sorozat 5 darab 6 perces epizódban dolgozza majd fel a fiatalkori szexualitás néhány témáját a tinédzserek számára a korai kezdés veszélyeitől az intimitás fontosságáig.

A vs.hu-n lesz látható 4, szintén 6 perces videó Szirmai Márton rendezésében, amelyek szuggesztív pedagógusok portréin keresztül mutatják be azokat az általános tanmenetbe is beépíthető módszereket, amelyek eredményesen fejlesztik az életben való sikeres boldoguláshoz szükséges képességeket: a kíváncsiságot egy budapesti VIII. kerületi iskolában, a szabadságvágyat Berettyóújfalun, az együttműködést Hejőkeresztúron és az önismeretet Pesthidegkúton.

A Bonum TV-nél készülő ötrészes, egyenként 10 perces sorozat a folytatását jelenti a korábban már támogatott Common Post című ifjúsági közszolgálati magazinműsoruknak, amelynek témái ezúttal a cigány-magyar együttélés, a keresztény és meleg közösségek közötti esetleges ellentétek feloldási módjai, egy katolikus szertartás megmutatása egy kívülálló videoblogger szemével, a kőbányai Emberbarát keresztény alapítvány drogprevenciós munkája és a fiatal generáció elköteleződési-párkeresési sztereotípiáinak háttere lesz. A Médiatanács 2012 óta már közel hatvan online videót, illetve sorozatot támogatott - áll a hatóság közleményében.

A Médiatanács határozott arról, hogy az animációs filmek támogatását célzó Macskássy Gyula-pályázat bírálóbizottságában új taggá Ternovszky Bélát nevezi ki, aki többek között a Macskafogó című legendássá vált rajzfilmet is rendezte. A művész Medveczky Balázs tagot váltja. A testület megszavazta a tévéfilmes és animációs forgatókönyvek írását, valamint tévéfilmterv-készítést ösztönző Egri Lajos-pályázat bírálóbizottságának tagjait is erre az évre: az elnök Novák Emil operatőr, a tagok Zaras Andrea, az MTVA filmbeszerzési vezetője és Petrőczi Éva költő, író.

A testület döntött arról is, hogy az erdélyi filmkultúra támogatása érdekében az idén ősszel a 15. alkalommal megrendezendő Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlén egy-egy millió forintos díjat ajánl fel a legjobb erdélyi rövidfilmrendezőnek, valamint a Sárga Csikó-díj nyertesének, amelyet az a filmes személyiség kap meg, aki munkásságával jelentős mértékben segíti erdélyi filmesek pályájának alakulását.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!