mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
NMHH: döntés filmes- és rádiós pályázatokban
2015-02-20 15:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Filmes pályázatok és körzeti rádiók kapcsán is döntött a Médiatanács.

A hatóság jóváhagyta az Escher Károly-pályázat idei, 20 millió forintos keretösszegét, amely előre nem tervezhető magyar vonatkozású, kiemelten fontos történelmi, kulturális vagy társadalompolitikai események azonnali helyszíni forgatásainak támogatására használható fel úgy, hogy a forgatási nyersanyag felhasználásával kulturális értéket hordozó dokumentumfilmek vagy ismeretterjesztő filmek készüljenek.

A jelentkezéseket a felhívás megjelenésétől folyamatosan várják a keretösszeg kimerüléséig, amelyeket a korábbi évekhez hasonlóan hetente bírál el a testület. Pályázónként legfeljebb 2 millió forint támogatás nyerhető el. A Magyar Média Mecenatúra program részeként keretében meghirdetett pályázaton az elmúlt két évben 15 esemény forgatását támogatta a Médiatanács.

A Médiatanács határozott arról, hogy ideiglenes hatósági szerződést köt három budapesti körzeti frekvencia jelenlegi hasznosítóival: a Tilos Rádiót a 90,3 MHz-en működtető Tilos Kulturális Alapítvánnyal, a Gazdasági Rádiót a 105,8 MHz-en üzemeltető MŰSOR-HANG Műsorszolgáltató Zrt.-vel és a Klasszik Rádiót a 92,1 MHz-en sugárzó Aeriel Rádió Műsorszóró Kft.-vel tekintettel arra, hogy eddigi szerződéseik lejártak, és a frekvenciák hasznosítására kiírt új pályázati eljárások még folyamatban vannak.

A hatóság döntött arról is, hogy a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti rádiós pályázati eljárásban hiánypótlásra szólítja fel az egyetlen jelentkezőt, a frekvenciát jelenleg is üzemeltető EURÓPA RÁDIÓ Nonprofit Közhasznú Kft.-t. A Médiatanács 80 ezer forint bírságot szabott ki a Mária Rádió Mór 92,9 MHz közösségi rádió médiaszolgáltatójára, mert a hatósági ellenőrzések során bebizonyosodott, hogy a szerződésében vállaltakhoz képest kevesebb szöveges tartalmat, több ismétlést adott közre, valamint alulteljesítette a magyar zene heti arányára a törvényben előírt 50 százalékos követelményt is - áll az NMHH közleményében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!