mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fotós siker a Rákóczi-mozdony ötletpályázaton
2015-03-19 11:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A csíksomlyói pünkösdi búcsúba közlekedő zarándokvonat az erdélyi fejedelem előtt tiszteleg.

Penke József gyógyszerész végzettségű budapesti fotós és grafikus munkája nyerte a Kárpáteurópa Utazási Iroda "II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem, és Rákóczi-mozdony a Rákóczi-várnál" témacímű ötletpályázatát. A versenyt a május 22-25. között a csíksomlyói pünkösdi búcsúba közlekedő Csíksomlyó Expressz - Székely Gyors zarándokvonat mozdonyának feldíszítésére hirdette meg az utazási iroda.

Az idén tavasszal már nyolcadik alkalommal útnak induló Össznemzeti Zarándokvonat mozdonymatricájának megtervezésére február végéig bárki pályázhatott, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem történelmi szerepét ábrázoló grafikával. A témaválasztás apropója a fejedelem halálának 280. évfordulója.A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt munkát készítő 34 éves Penke József vasutas család gyermeke, szenvedélye a vasút. Dolgozott rendezvények, cégek arculatán, és kreativitása már a tavalyi, Gábor Áron témájú mozdony-ötletpályázaton is különdíjat érdemelt.

A zarándokvonatokat vontató járművek grafikája évek óta a magyarok történelméhez kapcsolódik. Korábban Széchenyi-, Liszt-, Aranycsapat- és Hunyadi-mozdonyok közlekedtek a zarándokhelyre, a Rákóczi-mozdony pedig egészen a Rákóczi-várig vontatja majd a szerelvényt. A díszes mozdony természetesen a pünkösdi búcsút követően is aktív marad: rendszeresen közlekedik majd Magyarországon és a határainkon túl.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!