mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Digitalizál a Los Angeles Times
2015-03-24 15:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Három héttel a New York Times után a los angelesi napilap is úgy döntött, az online felület élvez prioritást a nyomtatott verzióval szemben.

Három hete a New York Times vezető szerkesztője, Dean Baquet közölte a stábbal, hogy a legjobb sztorikat ezentúl nem a print verzió első oldalára fogják kitenni. Ehelyett a különböző rovatok a digitális felületre fogják feltölteni a legérdekesebb anyagokat, ezzel a printet hivatalosan is az online felület mögé sorolták fontosság tekintetében.

A héten Davan Maharaj, a Los Angeles Times főszerkesztője hasonló bejelentést tett - olvasható a Politicón. A reggeli szerkesztői értekezlet a jövőben tehát nem a másnapi A1-es oldalról szól majd, hanem azokról a hírekről, amelyeket a nap korai óráiban tesznek ki az internetre.

A reggeli 7 órás meeting mellett lesz egy 9.30-kor is. "Az új megközelítéssel új lendületet akarunk adni a hírszerkesztésnek" - mondta Maharaj.

Az NYT és az LAT példája is mutatja, hogy az amerikai napilapok egyre inkább a digitális szegmensre helyezik a hangsúlyt a printről. Az amerikaiak 82 százaléka számítógépen olvas híreket, a mobilos megoldásokat pedig 54 százalék használja a Pew Research tavalyi felmérése szerint.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!