mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Filmkritikusok díja negyvenkettedszer - az Axelero idén is támogató
2004-01-21 15:47 [Médiainfó]

A Legjobb első filmnek járó Axelero díjat Fliegauf Benedek Rengeteg című alkotása kapta.

Január 21-én negyvenkettedik alkalommal adta át a Magyar Újságírók Szövetségének Film- és Tévékritikusi Szakosztálya a Magyar Filmkritikusok díját. 2004-ben az Axelero Internet már másodszor támogatója a díjátadó ünnepségnek és a "Legjobb első film” kategóriának.

Az 1962-ben létrehozott Magyar Filmkritikusok díja a hazai filmszakma egyik legnívósabb szakmai elismerése. Az alkotásokat zsűriző újságírók csak olyan műveket értékelnek, amelyeket az előző egy év során a nagyközönségnek is bemutattak. Az évtizedes gyakorlatnak megfelelően a rendezői és az operatőri díjon kívül kiosztásra kerülnek színészdíjak, forgatókönyvíró és zeneszerzői díjak, ha az adott évben a zsűri talál díjazásra érdemes munkát.

"A digitális technológiák fejlődésének köszönhetően ma már szinte minden művészeti forma képes megjelenni elektronikus formában, így az Interneten is, és a szélessávú hozzáférések terjedésével ezek mindenki számára elérhetővé válnak" - véli Simó György, az Axelero Internet vezérigazgatója. E folyamat erősítése érdekében tartja az Axelero fontosnak, hogy mind a tartalmat biztosító művészetek, mind a megfelelő hozzáférést biztosító technológia fejlődését elősegítse.

Az Axelero által támogatott "Legjobb első film" kategória nyertese ebben az évben Fliegauf Benedek Rengeteg című filmje. A filmkritikusok szerzői díját Fliegauf Benedek "összfilmes" teljesítményével érdemelte ki: mivel a zsűri egyaránt kiválónak találta a forgatókönyvet és a rendezést is, így az elismerést az első nagyjátékfilmes alkotó a film összhatásáért kapta. Az alkotás egyébként az 53. Berlini Filmfesztivál Wolfgang Staudte-különdíját is elnyerte, illetve az idei Oscar Gálán indul a legjobb nem angol nyelvű film kategóriában. Fliegauf ezen felül a 34. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsőfilmesnek járó Simó Sándor-díjat, és a külföldi kritikusok Gene Moskowitz-díját is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!