mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Libri tulajdonába került a Jelenkor Kiadó
2015-07-02 10:23 [Marketinginfo.hu + MTI]

A Libri Könyvkiadó Kft. tulajdonába került az 1993-ben alapított, pécsi székhelyű és kortárs szépirodalmi kiadványok megjelentetésével hírnevet szerző Jelenkor Kiadó.

A Libri Kiadói Csoport közleménye szerint a Jelenkor ügyvezetői igazgatói tisztségét mostantól Sárközy Bence, a Libri Könyvkiadó Kft. igazgatója fogja ellátni, együttműködésben a pécsi kiadót alapító és eddig vezető Csordás Gáborral, aki ezentúl szerkesztőként és tanácsadóként vesz részt a könyvműhely életében.

"Az egyre kedvezőtlenebb piaci körülmények, az adósságok felhalmozódása lehetetlenné tették a változtatás nélküli folytatást, és szerzőink érdekében is új megoldást kellett keresnem" - idézi a közlemény Csordás Gábort, aki szerint a kortárs magyar irodalom és filozófia fejlődésének előmozdítása, valamint a klasszikus és kortárs európai irodalom értékeinek közvetítése érdekében alapított kiadónak meglesz a helye a magyar irodalomtörténetben.

"Semmin nem fogunk változtatni, ami korábban a minőség garanciája volt, és minden lehetőséget megragadunk, ami ma ezt a minőséget újból sikerre viheti" - fogalmazott a közlemény szerint Sárközy Bence, aki inspiráló feladatnak nevezte a "legendás múltú, de az utóbbi években nehéz sorsú műhely" megmentését, valamint a kiadó korábbi szerzői bizalmának elnyerését.

A Jelenkor a tulajdonváltás ellenére megőrzi eddigi profilját, és ezentúl is a magyar és az európai kortárs irodalom megjelentetésére fog koncentrálni. A régi-új kiadó első kiadványa, Térey János A Legkisebb Jégkorszak című regénye szeptember elejére várható - olvasható a közleményben.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!