mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hauk Zoltán
Hauk Zoltán
HEROE
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar Filmkritikusok: dokumentumfilmes díj Hegedűs Péternek
2004-01-25 22:00 [Médiainfó]

A MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya által adott, a legjobb fiatal dokumentumfilmesnek járó díjat 2004-ben Hegedűs Péter, az 'Örökség: egy halász története' című alkotásával nyerte.

A 2003-ban ausztrál, belga és magyar koprodukcióban készült dokumentumfilm a Tiszán, 2000 januárjában bekövetkezett ciánszennyeződés hatását mutatja be egy halász, Mészáros Balázs életén keresztül, akinek családja több mint kétszáz éve halászik a folyón. Ennek a tradíciónak vet véget az ausztrál - román tulajdonban levő aranybányából származó ciánszennyezés okozta katasztrófa. A film 3 éven keresztül kíséri a halász életét, aki Ausztráliába is elmegy, hogy a bányatulajdonos cégvezetőinek felhívja a figyelmét a katasztrófa okozta emberi tragédiákra is.

Az Örökség a Magyar Filmkritikusok díja mellett már számos kitűntetést, díjat nyert el. 2003-ban részt vett több mint tíz Nemzetközi Fesztiválon. Többek között a Visions Du Reel Svájci Dokumentumfilm Fesztiválon, valamint a New York-i Margaret Mead Fesztiválon is. Az Örökség nyerte el tavaly a Global Peace Fesztivál első díját, valamint Magyarországon a szolnoki Scientific Film Fesztivál zsűrije ítélt díjat az alkotásnak. A dokumentumfilm egy hetes nyilvános Los Angeles-i vetítést követően felkerült arra a tizenkét alkotást felsorakoztató rövidlistára, amelyek közül 2004. januárjában választják ki azt az öt munkát, amely indulhat a dokumentumfilmes Oscar-díjért.

A legjobb fiatal dokumentumfilmesnek járó díjat - hagyományosan 1999 óta - az Agfa Hungária ajánlotta fel.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!