mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Internetes zaklatás
2015-07-07 15:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az internetes zaklatás a digitális technológia terjedésével egyre nagyobb problémát jelent. Minden negyedik gyermeket ért már 12 és 17 év között ilyen jellegű zaklatás valamilyen formában.

Ez súlyos következményeket vonhat maga után: a gyermekek zárkózottá válnak, az iskolában nyomást éreznek és agresszíven viselkednek, depressziósak lesznek, s ez akár önpusztító magatartáshoz is vezethet.

De ha a gyermeket éri is ilyesfajta atrocitás, a szülő sokat segíthet azzal, hogy a támogatásáról biztosítja, vagy beszélgetést kezdeményez a megfelelő időben. Mi azt szeretnénk elérni, hogy a szülők tisztában legyenek azzal, mit is takar az internetes zaklatás, és hogy már az első jeleket felismerjék, s tudják, hogyan álljanak ehhez a kényes témához.

Habár az internet egy virtuális hálózat, nem minden onnan érkező fenyegetést lehet a számítógépes technológia segítségével megoldani. Néhány dolgot nem lehet egyszerűen leállítani vagy letiltani, és az internetes zaklatás egy az ilyen dolgok közül. De csak azért, mert nem tudjuk gyermekeinket pajzzsal védeni, ez még nem jelenti azt, hogy nem tudunk nekik segítséget nyújtani.

A Kaspersky Lab gyermekpszichológusokkal dolgozott együtt a világ minden tájáról, hogy javaslatokat adjanak és megoldásokat kínáljanak a gyermekeket ért online zaklatás kapcsán.

Lisa Wright, a Webicom.com - ez a kezdeményezés az internetes zaklatás megelőzése érdekében nyújt oktatási programot - alapítója a következőképpen válaszolt arra a kérdésünkre, hogy miképpen kezeljük az internetes zaklatást: "Ne feledjük el, hogy a bizalmi kapcsolat kiépítése és a szívből jövő, igaz beszélgetések az első lépcsőfokok afelé, amit az inzultálás elleni hatékony fellépés érdekében tehetünk. Ez a probléma megközelítésének az alapja, ezután dolgozhatunk ki különböző stratégiákat arra vontakozóan, hogy miképpen kezeljük az internetes zaklatást és a gyermekek érzelmi állapotát."

Az internetes zaklatás kapcsán Alexander Erofeev, a Kaspersky Lab marketingigazgatója a következőket mondta: "A szavak - a szeretet és támogatás őszinte szavai - segíthetnek. Ez a leglényesebb pont, amit ki szeretnénk hangsúlyozni a internetes zaklás kapcsán. És ez nem csak a mi véleményünk: ezt osztja számos pszichológus is világszerte, akik részt vettek a kampányunkban. Internetes zaklatás létezik mindenhol, ahol van internethozzáférés, vagyis az egész viágon. Így mi ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy a szülők kezelni tudják ezt a problémát világszerte. "

Az internetes zaklatás elleni kampány részeként a Kaspersky Lab létrehozott egy új, interaktív portált Words Can Save néven, amely tartalmazza a problémakörrel kapcsolatos információkat, és útmutatást ad a szülőknek, hogy felismerjék a gyermekük internetes zaklatására utaló jeleket. A wordscansave.me weboldal segít a szülőknek megérteni, milyen fontos, hogy bizalmi kapcsolatot ápoljanak gyermekükkel és hogy támogassák őket a megfelelő módon, a megfelelő szavakkal.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!