mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Együttműködik a Hewlett-Packard és a Disneyland
2015-08-05 10:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Hewlett-Packard fejlesztésének köszönhetően a Disneylandbe látogató családoknak egyáltalán nem kell foglalkozniuk emlékeik megörökítésével, egy csúcstechnológiás rendszer ezt automatikusan elvégzi helyettük.

A park területén dolgozó több száz profi fotós által készített kép a HP kifejezetten a Disney számára fejlesztett PhotoPass szolgáltatásán keresztül azonnal hozzáférhető, és megosztható a képeken szereplő látogatókkal. A HP fejlesztése nagyban hozzájárul a Disneyland közönségének minél önfeledtebb szórakozásához.

Az emlékezetes pillanatok a fényképeken keresztül kézzelfoghatóvá, megőrizhetővé és megoszthatóvá válnak, és felbecsülhetetlen értéket jelentenek évek múlva is. Ugyanakkor a fényképezés maga mindig egy fajta falat képez az esemény és a fotó készítője között, vagyis ha csak rövid időre is, de csorbítja az élményt a fotós és sokszor a fotón szereplők számára is. Éppen ezért, a Disney elhatározta, hogy grandiózus szórakoztató központjában, Disneylanden egyszer és mindenkorra kiküszöböli a fényképezés élményektől való elidegenítő hatását, és a HP-val közösen megalkotta a PhotoPass szolgáltatást.

A rendszer lényege, hogy a park területén több száz profi fotós és kihelyezett kamera dolgozik folyamatosan, amik tökéletes minőségben örökítik meg a vendégek minden egyes emlékezetes pillanatát. Az elkészült képek azonnal továbbításra kerülnek a látogatók belépéskor létrehozott fényképfiókjába, és hála a karjukon lévő érzékelő karperecnek, mindez egyből kiválogatva és rendszerezve történik. Így aztán a vendégeknek nem kell azzal foglalkozniuk, hogy valamelyikük az élményből kimaradva folyton a csoport többi tagját fotózza. Ráadásul olyan beállítású képek is születhetnek, amiket a látogatók fizikailag képtelenek lennének elkészíteni, például egy hullámvasúton száguldás közben.

A Disney mozgató rugója a kreativitás és a képzelet, a HP-é pedig innováció és feltalálás, amiket ha összeadunk, bámulatos dolgok születnek. A két vállalat között a kapcsolat több mint 75 évre nyúlik vissza, a Disney volt ugyanis az egyik legelső megrendelője az akkor még háromszemélyes feltaláló cégnek. A legújabb együttműködésükből egy olyan modern szolgáltató rendszer született, amely a HP csúcstechnológiáját használva hatalmas mennyiségű adatot képes kezelni és továbbítani valós időben. A technológiának köszönhetően a vendégek semmiből nem maradnak ki a helyszínen sem, és később is átélhetik az élményeket a róluk készült képeket nézegetve.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!