mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fotókiállítást tart Kolozsváron a közmédia
2015-08-14 11:05 [MTI + Mediainfo.hu]

Különleges fotókiállításon mutatja be a külhoni magyarság életét, hagyományait és szokásait, ünnepeit és hétköznapjait a Kolozsvári Magyar Napokon a közmédia.

Az MTI/MTVA fotóriportereinek külön ez alkalomra készített felvételeit Magyar szemmel a Kárpát-medencében címmel láthatja a nagyközönség az erdélyi városban.

Mint Cseke Csilla, az MTI fotókiadásáért felelős vezető szerkesztője, a tárlat kurátora felidézte, tavaly a Magyar Sajtófotó Pályázaton díjnyertes fotóikat vitték el Kolozsvárra, idén azonban úgy gondolták, hogy kifejezetten a Kolozsvári Magyar Napokra készülő kiállítással lepik meg a közönséget.

"A tárlatra április óta készülünk. Az elmúlt hónapokban megszületett fényképeinkkel a nemzeti összetartozás jegyében az anyaországon kívüli magyarság életét, mindennapjait, ünnepi pillanatait és környezetét próbáljuk bemutatni úgy, ahogy mi látjuk" - mondta a kurátor, kiemelve, hogy a kiállításra az MTI magyarországi fotóriporterei mellett természetesen határon túli fotósok is készítettek képeket.

"A nemzetközi sajtóban is népszerű, éjszakai felvételeiről ismert salgótarjáni fotóriporterünk, Komka Péter a felvidéki várakról készített lenyűgöző felvételeket. Balázs Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tudósítónk, akit az idén André Kertész Nagydíjjal is kitüntettek, művészi fotókon örökítette meg a salánki kádárok munkáját, míg Ungváron készült képriportja segítségével a közönség a kárpátaljai fiatalság életébe nyerhet bepillantást" - sorolta a fotószerkesztőség vezetője.

A kiállítást Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Gazsó L. Ferenc, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóságának vezetője és Tonk Márton, a Sapientia kolozsvári karának dékánja nyitja meg augusztus 17-én.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!