mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Egész napos magyar rádióadás Kolozsváron
2015-09-29 12:14 [MTI + Mediainfo.hu]

A romániai Országos Audiovizuális Tanács (CNA) keddi ülésén új ultrarövid hullámú frekvenciát hagyott jóvá a Kolozsvári Rádió számára, ez lehetővé teszi az egész napos magyar adás sugárzását.

A 98,8 Mhz-es frekvencián várhatóan 2016. március 15-től indulhat egész napos magyar adás. A jelenleg használt 95,6-os frekvencián akkortól kizárólag román nyelven szólal meg a közszolgálati rádió. Eddig ugyanazokon a közép- és ultrarövid hullámú frekvenciákon osztozott a magyar és a román szerkesztőség, a nap bizonyos idősávjaiban magyarul, máskor románul szólalt meg a Kolozsvári Rádió.

Rostás Péter István, az intézmény főszerkesztő-helyettese elmondta, hogy az új frekvenciát kimondottan a kisebbségi adásoknak igényelték. A most megszerzett frekvencián egyelőre csak Kolozsváron és a város szűk körzetében lehet majd hallgatni a magyar műsort. A Kolozsvári Rádió középhullámú, továbbá más erdélyi megyékben használt frekvenciáin továbbra is felváltva jelentkezik a magyar és a román szerkesztőség. A rádió vételkörzete jelenleg nyolc erdélyi megyére terjed ki.

Az Országos Audiovizuális Tanács a közszolgálati Marosvásárhelyi Rádiónak is új ultrarövid hullámú frekvenciát juttatott. Ezen Marosvásárhely körzetében lesz hallgatható az egész napos magyar adás. A Marosvásárhelyi Rádió 2013 óta sugároz Székelyföld nagy részén hallgatható egész napos magyar adást. Ennek éppen Marosvásárhely körzetében voltak rosszak a vételezési lehetőségei ultrarövid hullámon.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!