mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jövőre nőhet a táblagéppiac
2015-10-09 09:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A táblagépek összforgalma - az előrejelzések szerint - idén 4 százalékos csökkenést fog mutatni, jövőre viszont nőhet 7 százalékkal.

Idén várhatóan 700 millió új táblagép talál gazdára, ami elsőre nagy számnak tűnik, de éves szinten forgalomcsökkenést jelent a piaci szereplőknek, azaz az Apple-nek, a Microsoftnak és a Samsungnak - derül ki az ADVANCED TELEVISION-ön. Jövőre viszont újra fellendülés jöhet, addigra ugyanis már sok korábban eladott eszköz válik relatív elavulttá.

"A termék lecserélési időciklusa ugyanúgy nőtt a tableteknél, mint az asztali számítógépeknél, ez is szerepet játszott az éves szintű forgalomcsökkenésben" - mondta Peter King, a témában végzett kutatást levezénylő Tablet & Touchscreen Strategies kutatási igazgatója. "A táblagépek egyre több feladatra alkalmasak, és dokkolhatóak, így egyre többen használják őket otthoni munkaállomásra.
"A Windows 10-zel a táblagépek reális opcióvá váltak a PC-kel szemben" - tette hozzá Eric Smith, a kutatócég vezető elemzője.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!