mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tananyag lehet a robotok programozása
2015-10-28 14:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A LogMeIn és a Codie elkezdik meghonosítani itthon azt, ami Japánban vagy az Egyesült Államokban szinte már hagyomány: oktatórobotokat vonnak be az általános iskolások digitális oktatásába.

A két cég együttműködésének köszönhetően itthon idén harmadik alkalommal indul útjára a CoderDojo nevű nemzetközi kezdeményezés. A Dojo keretei között 9-13 éves, a digitális világ iránt nyitott gyerekeket várnak, hogy bevezessék őket a programozás világába.

"Fontosnak tartjuk, hogy a jövő programozó generációi mellett, a lehető legtöbb érdeklődő gyereknek lehetőséget biztosítsunk a digitális írástudás megszerzéséhez" - emelte ki a kezdeményezés lényegét a CoderDojo hazai meghonosítója, Michael Zwecker, a LogMeIn csapatából.

A szerveződés hazai megvalósításához nem véletlenül esett idén először a választás a Codie-ra, hiszen az oktatórobot lényege pont ugyanaz, mint ami a Dojo szülőatyját is hajtotta: játékos eszközzel vezetni be a fiatalokat a kódolás számukra ismeretlen világába. "Amellett, hogy tökéletes eszközt tudunk biztosítani a srácok tanításához, igyekszünk visszaadni valamit a körülöttünk lévőknek abból a sok támogatásból, amit korábban tőlük kaptunk" - tette hozzá a magyar Codie marketingvezetője, Fehértavi Alex.

Az idén harmadik évébe lépő budapesti Dojo főpróbája október 20-án tizenhárom gyerek részvételével zajlott le a LogMeIn főhadiszállásán. A programozás logikai alapjainak elsajátítása után a gyerekek a gyakorlatban tesztelhették frissen megszerzett tudásukat. A kétszer kétórás esti alkalom után nem csak élményekkel és tudással, de újfajta szemlélettel is gazdagabbak lettek a gyerekek, akik szinte be sem akarták fejezni a kódolást.

A Coderdojo egy önkéntesen szerveződő, nyílt kezdeményezés, amely ingyenesen, szervezett kötetlen foglalkozásokon nyújt programozási ismereteket tehetséges fiatalok számára.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!