mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Soós Gergely
Soós Gergely
neo
alapító-ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Microsoft-ABB együttműködés
2015-11-12 16:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az ABB és a Microsoft együttműködik egy új-generációs elektromos járműtöltési szolgáltatási platform létrehozásában.

Az ABB és a Microsoft Corporation bejelentette, hogy új, globális hozzáférésű elektromos járműveket (EV) kiszolgáló gyorstöltő szolgáltatási platformot hoznak létre. Az ABB EV-gyorstöltő állomásait a Microsoft Azure felhőalapú szolgáltatásaival kombináló platform az ABB vevői számára nagyobb stabilitást, globális skálázhatóságot és magas szintű irányítási szolgáltatásokat biztosít majd. Az együttműködés a jövőbeni innovációk elősegítése érdekében nagy hangsúlyt helyez a gépi tanulásra és a prediktív elemzési képességekre.

"A platform teljesítménye és stabilitása alapfontosságú tényező az elektromos járművek modern, adatforgalmat igénylő töltőállomásának sikeres üzemeltetése szempontjából. A Microsofttal folytatott együttműködésnek köszönhetően az ABB "Internet of Things és Services and People" szolgáltatásokat tud majd kínálni a vevői számára"- mondta Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójának a vezetője.

"A Microsofttal kialakított partnerség számunkra olyan megoldásokat nyújt, amik biztosítják rendszereink méretezhetőségét és azt a globális dinamizmust, amelyre támaszkodva - összhangban a Next Level növekedési stratégiánk célkitűzéseivel - jobban ki tudjuk majd szolgálni az elektromos járművek töltési infrastruktúrája iránt mutatkozó növekvő keresletet a világ vezető autóipari piacain."

Számos autómárka gyártóberuházásokat hajt végre a dinamikus, "teljes mértékben elektromos" járművek piacán, amelyen jövőre új modellek megjelenése várható. A Hybrid Cars portál egyik jelentése szerint a világszerte értékesített elektromos járművek száma túllépte az 1 milliót, és ezeknek a járműveknek több mint a felét az elmúlt tizennégy hónapban vásárolták.

Az elektromos járművek számának világszerte tapasztalható növekedése együtt jár a fejlett töltő- és energetikai infrastruktúra kiépítésével. Jelenleg 106 000 nyilvános hozzáférésű EV-töltőállomás működik a világon, és a Navigant Research prognózisa szerint az elektromos járművek töltési szolgáltatásaiból származó 2015 évi 152,6 millió dolláros globális árbevétel 2023-ra 2,9 milliárd dollárra nő majd.

"Napjainkban a mobil- és felhőalapú felhasználások felé orientálódó, "mobile-first" és "cloud-first" világban élünk, és az ennek megfelelő tendenciák egyre erősebben jelentkeznek az elektromos járművek globális piacán is" - mondta Peggy Johnson, a Microsoft üzletfejlesztési vezetője. "Az ABB-vel kötött partnerség jól illeszkedik azon törekvéseink sorába, hogy egy intelligens, felhőalapú platformot, környezetet építsünk ki. Arra számítunk, hogy a technológiánk és a szolgáltatásaink egyedi, versenyelőnyt biztosító tulajdonságokkal gazdagítják majd az ABB által fejlesztett megoldásokat."

A két cég közötti együttműködés eredményeként az ABB összes töltője a Microsoft Azure felhőalapú platformjára fog csatlakozni, és értéknövelő szolgáltatásokkal fog bővülni, így lehetővé válik, hogy az üzemeltetők, a gyártók és a partnerek egyaránt kiaknázhassák a világszínvonalú platform kínálta előnyöket.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!