mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kerti Attila
Kerti Attila
Maximize
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
70 millió forint animációra és online rövidfilmekre
2015-11-17 11:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Macskássy Gyula-pályázaton 7 animációs film, a Neumann János-pályázaton 5 online rövidfilm-sorozat kapott támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsától.

A Médiatanács 64,3 millió forint támogatásban részesített hét animációs filmet a Magyar Média Mecenatúra program 2015-ös Macskássy Gyula-pályázatának második fordulójában, köztük például a Szupermalac és Űrpatkány című modern mesét.

A Médiatanács 2011 óta 98 animációs filmet, illetve sorozatot támogatott - több mint egymilliárd forint értékben - a Magyar Média Mecenatúra program pályázatai révén, és ösztönözte ezzel a színvonalas hazai kortárs animációs művészet fejlődését.

A Neumann János-pályázat idei első fordulójában összesen 5 millió forint támogatást ítélt meg a Médiatanács öt online rövidfilmsorozat, így például az Indexen látható Börtönséták című háromrészes alkotás elkészítésére, amelyben középiskolás csoportok látogatnak meg egy-egy börtönt, majd feldolgozó foglalkozáson vesznek részt.

A Médiatanács az elmúlt négy évben a Neumann János-pályázatokon eddig 64 online műsorszámot támogatott közel 70 millió forinttal annak érdekében, hogy az internetezők minél több értékes médiatartalommal találkozhassanak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!