mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Drevenka Edit
Drevenka Edit
Aegon Magyarország
PR vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Ford bemutatja, milyen drogozva vezetni
2015-11-27 18:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Ford új öltönye drámai módon szembesíti a fiatalokat az illegális kábítószerek hatása alatti vezetés veszélyeivel.

A Ford a német Meyer-Hentschel Intézet tudósaival közösen fejlesztette ki azt az öltözetet, amely többek között a cannabis, a kokain, a heroin vagy az MDMA (ismertebb nevén ecstasy) különböző hatásait szimulálja, beleértve a lassabb reakcióidőt, a látászavart, a kézremegést és a rossz koordinációt.

Az új kábítószeres vezetést szimuláló öltözetet a Ford beépíti a fiatalok számára szervezett Driving Skillsfor Life díj nyertes programba, amely több mint 500.000 kezdő autós számára nyújtott ingyenes képzést világszerte, online és élőben egyaránt. A 11 éve indult program keretében a fiatal autósok oktatása zárt tanulópályán folyik, és ugyanitt próbálhatják ki az öltözéket is.

"Az illegális kábítószerek hatása alatti vezetés könnyen jelent halálos veszélyt az autóban ülők és a környezetük számára is," nyilatkozta Jim Graham, a program menedzsere.

Egy európai felmérés szerint harmincszor nagyobb eséllyel szenvednek súlyos balesetet azok, akik kábítószer hatása alatt vezetnek. A kockázatok ellenére minden tizedik ember beismerte, hogy ült már be olyan ember mellé az autóba, aki megítélésük szerint kábítószerek hatása alatt állt.

Az öltözet is bokasúlyokkal, speciális szemüvegekkel és fejhallgatókkal szimulálja majd a korlátozott mozgást, látást és koordinációt. A fejlesztői csapat olyan új tulajdonságokkal is kiegészítette az öltözetet, amelyek kifejezetten az illegális kábítószerek hatásait hivatottak szimulálni.

"Tudjuk, hogy bizonyos kábítószerek hatására a kezek remegnek, ezért az öltözetbe beépítettünk egy hasonló hatást előidéző szerkezetet," mondta el Gundolf Meyer-Hentschel, az intézet vezérigazgatója. "Drogok hatása alatt előfordul, hogy a perifériás látómezőn villogó fények jelentkeznek. Ezt a hatást a szemüveg segítségével érjük el, amely látászavart is okoz majd, és színes vizuális élményt produkál - ez az LSD egyik mellékhatása. A fejhallgatók emellett valótlan hanghatásokkal nehezítik a vezetést."

Tavaly az ittas vezetést szimuláló öltözet mellett a Ford olyan képzést is bemutatott, amely a közösségi média zavaró hatásait emelte ki, köztük a vezetés közbeni szelfizést.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!