mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kerti Attila
Kerti Attila
Maximize
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Véglegesek a Médiatanács tervei
2015-12-04 17:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A műsormonitoring és a korhatár-besorolási szabályok betartásának vizsgálata áll a Médiatanácsának 2016-ra vonatkozó piacfelügyeleti és általános hatósági felügyeleti tervének középpontjában.

Elfogadta a Médiatanács eheti ülésén a jövő évi piacfelügyeleti és általános hatósági felügyeleti tervét, amely a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is a rendszeresen végzett feladatokra fókuszál a hatóság saját fejlesztésű IRIS monitoringrendszerével.

A műsorfelügyelet terén folytatódnak a mintavételes vizsgálatok: a legnagyobb országos médiaszolgáltatók közül sorsolással napi egy televízió vagy rádió három műsoróráját ellenőrzik, és több mint hatvanféle szempont alapján vizsgálják a médiaszabályok teljesülését.

A helyi, körzeti és az egyéb országos vételkörzetű médiaszolgáltatók esetében két műsoróra kontrollját végzik el, míg közösségi médiumok mindegyikénél kétévente egy-egy műsorhetet monitoroznak. Rendszeresen, a szoftver segítségével szűrik a túl hangos reklámok hangerő-kiugrásait is, emellett ellenőrzik a hírműsorok előírt időtartamának, a bűnügyi bulvárhírek, a műsorok hallási fogyatékkal élők számára készített feliratozásának, valamint az idegennyelv-tanulást elősegítő, eredeti nyelven közreadott filmalkotások arányának teljesülését is a médiatörvény előírásainak megfelelően.

A televízió- és rádióreklámokra, kereskedelmi közleményekre vonatkozó szabályok érvényesülésének vizsgálatát is a szoftveres mérések könnyítik meg 96-féle szempont szerint. Külön hangsúlyt kap a korhatár-besorolási rendelkezések betartásának ellenőrzése a kiskorúak védelmében, ezt a külföldi joghatóságú médiaszolgáltatók (FEM+, Viasat3, Viasat6, Film+, AXN, Cool, RTL II, Super TV2, PRO4 és Sorozat+) esetében is figyelemmel kíséri a Médiatanács. A terv szerint a nők médiareprezentációja is külön elemzési témakör lesz 2016-ban - áll az NMHH, Kommunikációs Igazgatóság közleményében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Break

Béta együttható

Emission Share (ESH%)

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!