mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újra képernyőn a Virtuózok
2016-04-04 12:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gyerekek és fiatalok részvételével zajló klasszikus zenei tehetségkutató új évadát a Duna közszolgálati csatornán adja az MTVA április 15-től péntek esténként.

A Virtuózok műsorvezetői 2016-ban is Varga Edit és Bősze Ádám lesznek, az öttagú zsűri tagja pedig továbbra is Miklósa Erika - Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Kesselyák Gergely - Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja, Batta András - Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, Némethy Attila - zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára és Szenthelyi Miklós - Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapítója lesznek.

A Virtuózok licensztulajdonosa, Peller Mariann elmondta: "A Virtuózok feladata a tehetségek felfedezése és nem a létrehozásuk. Biztos vagyok benne, hogy az új évad tovább emeli a műsor eddig is magas színvonalát."

Az új évad érdekessége, hogy amellett, hogy megőrzi az első széria értékeit, most még szélesebb körből toborozta a résztvevőket, további lehetőséget adva ezzel a tehetségek bemutatásának. "A Virtuózok megnyitotta az országhatárokat, az új évadba sokkal több külföldön élő magyar gyerek jelentkezett. A műsor célkitűzése a komolyzene népszerűsítése és a klasszikus zenei tehetségek bemutatása lakhelytől és nyelvtől függetlenül, hiszen a zene a résztvevők közös nyelve. A Virtuózok a közmédia egyik zászlóshajója lett, úgy érezzük, hogy a műsor megtalálta méltó otthonát a Dunán" - árulta el Medvegy Anikó, a Virtuózok főszerkesztője az új évadról.

A Virtuózok casting adásai április 15-én indulnak a Duna közszolgálati csatornán. A fináléban a nézők SMS-ben és az ingyenes applikáción keresztül is szavazhatnak. A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!