mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Napelemes nyomtatási rendszeren dolgozik a Xerox
2016-04-19 17:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Xerox kutatóvállalata, a PARC olyan új digitális nyomtatási folyamat kialakításával kísérletezik, amely koncentrált napenergiával működik.

A technológia jelentősen megnövelheti a napelemek hatékonyságát azáltal, hogy lencsék segítségével összegyűjti, és kis cellákra fókuszálja a napfényt. A szakemberek abban reménykednek, hogy az alkatrészek méretének kicsinyítésével és a lapos kivitellel, továbbá egy relatív olcsó előállítási folyamat kialakításával a technológia versenyképessé válik. Az új eljárás kidolgozása a PARC kutatóinak azon erőfeszítéseit támogatja, amelyek egy olyan nyomtató kialakítására irányulnak, ami félvezető chipeket, vagy más néven chipleteket tintaként képes nyomtatni.

Az utóbbi években a mérnököknek sikerült megtalálniuk annak a módját, hogyan csökkentsék milliméteres nagyságúra azon alkatrészek méretét, amelyek elengedhetetlenek a napfény koncentrálásához és fókuszálásához. A Sandia Nemzeti Laboratóriumban sikeresen hoztak létre olyan mikrocellákat, amelyek megtartva a panel lapos kialakítását, összekapcsolhatóak a fókuszáló elemekkel.

A PARC kutatói úgy látják, hogy ezzel a technológiával az elektromos eszközök egy új fajtája jön majd létre, amely különféle nyomtatott chipletekből áll és ez a technikai lehetővé fogja tenni azt, hogy pontosan úgy nyomtathassanak ki a jövőben elektromos, illetve optikai alkatrészekből álló nagyméretű rendszereket, ahogy a normál nyomtatók egy dokumentumot.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!