mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Katalin hercegnő fotóival ünnepli 100. születésnapját a Vogue brit kiadása
2016-05-06 10:03 [MTI + Mediainfo.hu]

Katalin cambridge-i hercegnő portréival ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Vogue című nemzetközi divat- és életmódmagazin nagy-britanniai kiadása.

Vilmos herceg hitvesének fotója a júniusi szám címlapján szerepel majd, és a magazinban további tízoldalnyi portrésorozat lesz látható a hercegnőről. A képeket Josh Olins, a New Yorkban élő neves fiatal brit divatfotós készítette, a világhírű londoni Nemzeti Portrégalériával együttműködésben.

A 34 éves Katalin hercegnő a National Portrait Gallery fővédnöke, és hozzájárult ahhoz, hogy a sorozatból két fotó szerepeljen a galériában rendezett, Vogue 100: A Century of Style című centenáriumi kiállításon is.

A majdani brit uralkodó felesége most először egyezett bele abba, hogy egy divatmagazin fotósorozatot közöljön róla.

Katalint állítólag már 2011-ben, Vilmos herceggel abban az évben kötött házassága alkalmából is szerette volna rávenni a Vogue brit kiadása legalább egy címlapfotóra az esküvői különkiadás számára, de a hercegnő akkor még nemet mondott az ajánlatra.

A Vogue Károly walesi herceg - Vilmos édesapja - és Diana hercegnő 1981-ben tartott esküvője alkalmából exkluzív címlapfotót közölt Dianáról. A képet Lord Snowdon, a néhai Margit hercegnőnek, II. Erzsébet királynő húgának volt férje készítette, és a fotó az 1997-ben Párizsban autószerencsétlenség következtében elhunyt Diana egyik leggyakrabban újraközölt portréjává vált.

Diana később is többször szerepelt a Vogue címlapján, de mindig műtermi beállításban. Katalin portréi azonban a kelet-angliai Norfolk megye tájának környezetében, Vilmos és a cambridge-i hercegnő vidéki rezidenciájának közelében készültek még januárban.

A Vogue ismertetése szerint a brit királyi család egyetlen tagjáról sem készült még ennyire személyes, ennyire természetes portrésorozat a magazin számára.

Vasárnap közzétették a hercegi házaspár másodszülött gyermekéről, Charlotte hercegnőről készült első születésnapi fotókat is. A képeket a szenvedélyes amatőr fotós hírében álló Katalin személyesen készítette Charlotte-ról, aki hétfőn lesz egyéves.

A fotók - amelyeket a házaspár londoni otthona és hivatala, a Kensington-palota tett közzé - szintén a norfolki rezidencián készültek, áprilisban.

Charlotte hercegnő - teljes nevén Charlotte Elizabeth Diana - nagyapja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, az idén hároméves György után a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy valaha az Egyesült Királyság uralkodója lesz. Vilmos és Katalin második gyermeke a 90 esztendős II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája, és legutóbb az uralkodó 90. születésnapja alkalmából áprilisban közzétett családi fotón volt látható, a királynő ölében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!