mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Katalin hercegnő fotóival ünnepli 100. születésnapját a Vogue brit kiadása
2016-05-06 10:03 [MTI + Mediainfo.hu]

Katalin cambridge-i hercegnő portréival ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Vogue című nemzetközi divat- és életmódmagazin nagy-britanniai kiadása.

Vilmos herceg hitvesének fotója a júniusi szám címlapján szerepel majd, és a magazinban további tízoldalnyi portrésorozat lesz látható a hercegnőről. A képeket Josh Olins, a New Yorkban élő neves fiatal brit divatfotós készítette, a világhírű londoni Nemzeti Portrégalériával együttműködésben.

A 34 éves Katalin hercegnő a National Portrait Gallery fővédnöke, és hozzájárult ahhoz, hogy a sorozatból két fotó szerepeljen a galériában rendezett, Vogue 100: A Century of Style című centenáriumi kiállításon is.

A majdani brit uralkodó felesége most először egyezett bele abba, hogy egy divatmagazin fotósorozatot közöljön róla.

Katalint állítólag már 2011-ben, Vilmos herceggel abban az évben kötött házassága alkalmából is szerette volna rávenni a Vogue brit kiadása legalább egy címlapfotóra az esküvői különkiadás számára, de a hercegnő akkor még nemet mondott az ajánlatra.

A Vogue Károly walesi herceg - Vilmos édesapja - és Diana hercegnő 1981-ben tartott esküvője alkalmából exkluzív címlapfotót közölt Dianáról. A képet Lord Snowdon, a néhai Margit hercegnőnek, II. Erzsébet királynő húgának volt férje készítette, és a fotó az 1997-ben Párizsban autószerencsétlenség következtében elhunyt Diana egyik leggyakrabban újraközölt portréjává vált.

Diana később is többször szerepelt a Vogue címlapján, de mindig műtermi beállításban. Katalin portréi azonban a kelet-angliai Norfolk megye tájának környezetében, Vilmos és a cambridge-i hercegnő vidéki rezidenciájának közelében készültek még januárban.

A Vogue ismertetése szerint a brit királyi család egyetlen tagjáról sem készült még ennyire személyes, ennyire természetes portrésorozat a magazin számára.

Vasárnap közzétették a hercegi házaspár másodszülött gyermekéről, Charlotte hercegnőről készült első születésnapi fotókat is. A képeket a szenvedélyes amatőr fotós hírében álló Katalin személyesen készítette Charlotte-ról, aki hétfőn lesz egyéves.

A fotók - amelyeket a házaspár londoni otthona és hivatala, a Kensington-palota tett közzé - szintén a norfolki rezidencián készültek, áprilisban.

Charlotte hercegnő - teljes nevén Charlotte Elizabeth Diana - nagyapja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, az idén hároméves György után a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy valaha az Egyesült Királyság uralkodója lesz. Vilmos és Katalin második gyermeke a 90 esztendős II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája, és legutóbb az uralkodó 90. születésnapja alkalmából áprilisban közzétett családi fotón volt látható, a királynő ölében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!