mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Adatvédelmi mérföldkőnél a T-Systems
2016-05-09 09:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A T-Systems Magyarország szakértői a közelmúltban sikeres elektronikus aláírást hajtottak végre 12 288 bit kulcshosszúságú tanúsítvánnyal a Virtuális Személyazonosság kutatási projekt keretén belül.

Az eredmény mérföldkőnek számít a jövőbeli hosszú távú adatvédelmi technológiák, illetve a személyi adatok tartós védelme és a tranzakció hitelesítések szempontjából. A projektfeladat keretében a T-Systems szakemberei tesztelték azokat a felhasználó oldali alkalmazásokat is (pl. böngészők), amelyek képesek befogadni ilyen hosszúságú kulcsokat.

A 12 288 bites kulcsok - figyelembe véve a jelenlegi számítástechnikai bővülési trendeket is - elvileg előreláthatólag több mint 100 évig (vagy a gyakorlatban is működő kvantumszámítógép kifejlesztéséig) nem lesznek feltörhetőek nyers számítási kapacitással. Összehasonlításképpen, a jelenlegi rendszerekben a 2 048 bites kulcshosszúság biztonságosnak számít. A teszt során kiderült, hogy habár maga a kulcsgenerálás időigényes folyamat, de a létrehozott megerősített biztonságú kulcs használata elfogadható ügyféloldali válaszidőkkel történik. Ez különösen fontos a mobil készülékeken futó alkalmazások, tranzakciók hitelesítése esetén.

A T-Systems kutatási projektjének célja, hogy a kialakítandó megoldásban a biometrikus azonosítás és a központi kulcstárolás összekapcsolásával a tranzakciók egyszerű és megbízható hitelesítése valósuljon meg, és így a jövőben különböző kártyák nélkül, mobiltelefon segítségével lehetővé váljon a gyors és biztonságos ügyintézés személyazonosítást igénylő esetekben.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!