mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Moziélmény fiataloknak
2016-05-10 10:03 [MTI + Mediainfo.hu]

Budapesten is szavaztak a fiatalok az Európai Filmakadémia (EFA) ifjúsági közönségdíjáról. A három jelölt közül a Miss Impossible című francia film nyert.

A Magyar Nemzeti Filmalap és a Budapest Film Zrt. közös mozizást szervezett filmkedvelő fiatalok számára az EFA kezdeményezésére. Az egész napos vasárnapi programon, amelynek a budapesti Tabán mozi adott otthont, a magyar résztvevők 26 európai ország fiataljaival párhuzamosan nézték meg a filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét, a svéd Girls Lost, a török Rauf és a francia Miss Impossible című ifjúsági filmeket.

"A filmalap örömmel csatlakozott az Európai Filmakadémia kezdeményezéséhez három éve. Az a célunk, hogy növeljük a magyar mozifilmek nézőszámát és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a filmeket a legjobb a moziban megnézni. Fogékony közönség nélkül ez nem megy. A mozizás értékes közösségi élmény, amit minél korábban meg kell ismertetni a fiatalokkal. A Fiatal Közönség Díj program jól mutatja, hogy egy film sokkal többet adhat, ha moziban nézzük meg a barátokkal és utána beszélgetünk róla, mintha egyedül otthon a mobiltelefonon" - idézi a közlemény Andy Vajna filmipari kormánybiztost.

A szervezők célja, hogy minél több fiatal figyelmét felhívják a mozizás élményére. A budapesti résztvevők 9 középiskolából érkeztek, a vetítések között magyar szakmabeliekkel - Madarász Isti filmrendezővel (Hurok) és Varró Attila egyetemi tanárral, újságíróval - vitathatták meg a látottakat és végül 1500 európai fiatallal együtt szavazhattak arról, hogy melyik film kapja meg a filmakadémia rangos díját.

Az Európán átívelő eseményen a filmeket széles vászonra, nagy felbontásban és megfelelő hangminőséggel vetítették. A programon a budapesti fiatalok többször kapcsolatba léptek online a többi résztvevővel és a közös szavazás által az európai közösség aktív tagjai lehettek. A filmalap 2013-ban azzal a céllal csatlakozott az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díj kezdeményezéséhez, hogy elősegítse a fiatalok tudatos filmfogyasztóvá válását. A rendezvény kapcsolódik a Budapest Film Zrt. Suli-Mozi elnevezésű, évek óta sikerrel működő programjához, amelynek szintén az a küldetése, hogy a fiatalok értő, tudatos és nyitott filmbefogadókká váljanak.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!