mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mozdonygrafikával ünnepel a vasút
2016-06-03 13:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kengyel Kristóf nyerte az évfordulós grafikai pályázatot, a győztes pályamunkát egy TRAXX mozdonyon láthatjuk viszont.

Eredményt hirdettek a MÁV-csoport "170 éves a magyar vasút!" című mozdonygrafikai pályázatán: a szakmai zsűri döntése értelmében a vasúttársaság ünnepi mozdonyát Kengyel Kristóf pályaműve díszíti majd. A MÁV hagyományos színeiben pompázó TRAXX mozdonyon egykori és jelenlegi vasutasok fotói, valamint a magyar vasút történelmének két jellegzetes járműve is megjelenik.

"Száz vasútat, ezeret! Csináljatok, csináljatok! Hadd fussák be a világot, Mint testet az erek." - Petőfi Sándor fenti sorait is olvashatják majd országszerte az ünnepi külsőbe öltöző, de a mindennapi forgalomban részt vevő TRAXX-on. Kengyel Kristóf versidézetet is tartalmazó grafikája a 170 év kezdő (1846) és záró (2016) évszáma között vasúti dolgozókat ábrázol.

"A vasút ünnepén az utasokat és a dolgozókat illene ünnepelni, mivel azonban a MÁV utasait nehezen lehetne egy dekoráción megjeleníteni, a grafikán azokat a dolgozókat helyeztem el, akikkel az utasok az elmúlt több mint másfél évszázadban a leggyakrabban találkozhattak" - indokolt a győztes. Az egykori és mai bakterek és jegyvizsgálók részben fekete-fehér, részben színes csoportképét az alkotáson egy 424-es gőzmozdony és egy új FLIRT motorvonat foglalja keretbe. A hagyományos színekben, kékben és sárgában pompázó TRAXX mozdony ünnepélyes felavatására 2016. július 8-án, a 66. Vasutasnapon kerül sor Budapesten.

Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!