mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Még több magyar dal a Petőfin
2016-06-13 09:08 [MTI + Mediainfo.hu]

Minden korábbinál több magyar zenét játszik a Petőfi rádió - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a legfrissebb statisztikára hivatkozva.

Az elmúlt hetekben felfrissített zenei csatorna játszási listáit vizsgálva kiderül, hogy 30 százalékkal több magyar zenét sugároz a rádió az egy évvel ezelőttihez képest. Míg 2015 júniusában egyetlen hét alatt 1873 külföldi dalra 620 magyar zene jutott, addig idén május 30-tól 1761 külföldi dal mellett már 884 magyar zenét játszott a rádió - olvasható az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

A magyar zene arányának növekedése mellett megsokszorozódott a magyar zenei premierek száma is. A korábbi 4-5 dalpremierrel szemben a Petőfi május 30-án kinyitotta a kapukat a magyar könnyűzenei élet teljes spektruma előtt, minden korábbinál több előadónak adva lehetőséget bemutatni legfrissebb szerzeményét - közölte az MTVA sajtóosztálya, amely "a magyar zene nagyszínpadának" nevezi az adót.

A Talpra Magyar, a Dalra Magyar és a Minek nevezzelek című műsorokban az elmúlt néhány hétben tucatnyi zenekar és énekes mutathatta meg legújabb dalát. A Petőfi egyedülálló missziót teljesít a hazai rádiós piacon - hangsúlyozza a közlemény.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!