mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
1956 - Művészeti pályázat
2016-07-01 10:13 [MTI + Mediainfo.hu]

Irodalmi, zenei és képzőművészeti pályázatot hirdetett a Magyar Írószövetség az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára.

A Szavakban lobog elnevezésű novellapályázaton 45 év alatti írók indulhatnak, akik tagjai valamelyik reprezentatív, országos hatókörű, vagy határon túli irodalmi szervezetnek. "A pályázat célja a forradalom irodalmának továbbgazdagítása új, kortárs művekkel, amelyek megszólítják a ma olvasóit is, és magas irodalmi színvonalon hívják fel figyelmüket történelmünk meghatározó eseményére" - közölte pénteken az írószervezet.

A pályázatnak tematikai megkötése nincs, a legfeljebb 25 ezer karakteres írásműveket három példányban szeptember 15-ig várják a Magyar Írószövetség, 1397 Budapest, Pf. 546. címre a pályázat címének feltüntetésével.

Az írók a forradalomban tematikájú képzőművészeti pályázaton a Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a tanárképző egyetemek szakirányú képzésének hallgatói indulhatnak. "A pályázat célja a forradalom képzőművészeti feldolgozottságának továbbgazdagítása új, kortárs művekkel, amelyek hitelesen és magas színvonalon mutatják fel, hogy a mai fiatal nemzedék miképp látja és láttatja történelmünk meghatározó eseményét, valamint a forradalom irodalmi, írókkal kapcsolatos vonatkozásait" - áll a kiírásban, amely szerint a megadott téma szabadon kezelhető, de a műveknek mindenképp utalniuk kell az 1956-os forradalom és az akkor szerepet játszó költők, írók kapcsolatára, vagy a Magyar Írószövetség szellemi jelentőségére, vagy az azóta született irodalmi alkotásokra, amelyekben megjelenik a forradalom. Pályázni 68x98 centiméteres festménnyel vagy grafikával lehet, a pályázat legjobb alkotásaiból október 23-án kiállítás nyílik az írószövetség székházában.

Az irodalmi és a képzőművészeti pályázat első helyezettjei 300 ezer forintot kaphatnak, a második helyezettek 200, a harmadik helyezettek 100 ezer forint díjazásban részesülhetnek. A pályaművekről szakmai zsűri dönt.

A zeneszerzői pályázatot gimnazista és középiskolás pop-rock együttesek számára írta ki az írószövetség. "A résztvevőknek kötelezően Gérecz Attilától, a forradalomban 27 évesen hősi halált halt költőtől Az így bocskorosan című költeményt kell megzenésíteniük. Valamint mindenkinek lehetősége van - a kötelezőn túl - további egy szabadon választott vers megzenésítésére, amelyet külön fogunk elbírálni" - írta a szervezet, amely honlapján közli a "szabadon választható" versek körét. A fődíj egy 3 dalból álló stúdiófelvétel, fellépés a nyilvános döntőn, valamint hangszervásárlási utalvány. A pályázat összdíjazása 700 ezer forint.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!