mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hámori Barbara
Hámori Barbara
Content House
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kiberbiztonsági cégekkel működik együtt az Európai Bizottság
2016-07-05 17:00 [MTI + Mediainfo.hu]

Az Európai Bizottság (EB) megállapodást írt alá a kiberbiztonsági ágazat szereplőinek képviselőjével és társulást hozott létre, amelynek köszönhetően Európa felkészültebbé válik a kibertámadásokkal szemben.

Az európai vállalkozások mintegy 80 százalékánál legalább egy kibertérben történt már eddig biztonsági incidens, világszinten pedig 38 százalékkal nőtt a biztonsági események száma 2015-ben.

A kibertámadások cégmérettől függetlenül károsak bármely vállalkozásra és rombolhatják a digitális gazdaságba vetett bizalmat. Ezért az egységes digitális piaci stratégiája keretében az uniós bizottság meg kívánja erősíteni a határokon átnyúló együttműködést a kiberbiztonságban érintett valamennyi szereplő között, és segítséget kíván nyújtani innovatív és biztonságos technológiák, termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez az egész unióban - írta a bizottság.

A cselekvési tervbe illeszkedik az első európai kiberbiztonsági köz-magán társulás keddi létrehozása is, amellyel az unió 450 millió eurót (mintegy 140 milliárd forint) ruház be a Horizon 2020 elnevezésű kutatási és innovációs programja keretében. A társulás célja, hogy elősegítse az együttműködést a kutatási és innovációs folyamat korai szakaszában, és hogy kiberbiztonsági megoldásokat dolgozzon ki különböző ágazatok - mint az energiaipari, egészségügyi, közlekedési és pénzügyi ágazat - számára.

A kiberbiztonsági piac szereplői, akiket az Európai Kiberbiztonsági Szervezet (ECSO) képvisel, várhatóan az összeg háromszorosát fogják beruházni. A szervezetben nemzeti, regionális és helyi közigazgatási szervek, kutatóközpontok, valamint a tudományos élet szereplői is rendelkeznek tagsággal - írta az EB.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!